×

Dubrovnik - Lifestyle i gastronomija

Dalmacija/Dubrovnik

Jedan od najljepših mediteranskih gradova, ali i vodeće hrvatsko kongresno središte, Dubrovnik je svake godine domaćin niza međunarodnih i domaćih stručnih skupova. Uz izuzetne prirodne ljepote i očuvanost baštine, Dubrovnik je grad iznimno bogate turističke ponude.
45Broj hotela
3000Smještajnih jedinica
1200Najveća dvorana
22 kmUdaljenost od zračne luke

Gastronomska ponuda Dubrovnika je šarolika i raznovrsna, prilagođena željama gostiju od kojih neki biraju u konobama kušati izvornu tradicionalnu hranu, dobar pršut ili sir iz ulja, salatu od hobotnice, zelenu menestru ili šporke makarule, svježu jadransku ribu do onih koje žele ugođaj vrhunskog restorana i prvoklasne usluge, delicije pripremljene na način koji će zadovoljiti i najzahtjevnijeg gurmana.

Gastronomska scena Dubrovnika dinamična je i chefovi se sve više bave reinterpretiranjem tadicionalne hrane. Vina su priča za sebe- božanstvene kapljice Malvasije dubrovačke, puni okus Plavca Malog... vinski su barovi nova „in mjesta" u Gradu kojeg vole poznati i slavni,u kojemu se snima planetarno popularni serijal Igra prijestolja, filmske produkcije i Bollywooda i Hollywooda, a svjetski „celebrities" krstare dubrovačkim akvatorijem,uvečer šećući Stradunom – jednom od najljepših ulica svijeta. Zašto im se ne pridružite?

tzdubrovnik.hr