×

Gospić - Manifestacije

Gorski Kotar-Lika

Na zapadnom rubu jednog od najvećih kraških polja u Hrvatskoj, Ličkog polja, podno najveće i najljepše hrvatske planine Velebita, na raskrižju putova od sjevera prema jugu i na obalama triju rijeka, Like, Novčice i Bogdanice smješten je grad Gospić, gospodarsko, administrativno, vjersko i kulturno središte Ličko senjske županije.

Gospićki karneval u veljači - manifestacija započeta s namjerom obnavljanja pokladnih običaja kroz održavanje maskenbala i maškaranih balova danas je prerasla u najveću priredbu takve vrste na području kontinentalnog dijela županije u kojoj sudjeluju maškarane grupe ne samo iz Ličko senjske već i iz Primorsko goranske i Zadarske županije, a okuplja nekoliko tisuća sudionika.

Glazbena manifestacija Gospićko glazbeno ljeto programski osmišljena kao niz koncertnih izvedbi djela ozbiljne glazbe domaćih i stranih autora, tijekom svog postojanja, odvija se sedmu godinu za redom, postala je najznačajnije glazbeno događanje međunarodnog karaktera u gradu Gospiću.

Dani bikera - Manifestacija koja se održava u trajanju od dva dana tijekom srpnja, za vrijeme obilježavanja Dana Grada Gospića te okuplja više tisuća poklonika ovog sporta uz bogat zabavni program.

Jesen u Lici - tradicionalna gospodarska i kulturno umjetnička manifestacija tijekom koje se zaslugom vrijednih izlagača i organizatora prenosi pozitivna energija očuvanja tradicije, običaja i kulturne baštine Like. Tijekom izložbe javnosti se predstavljaju proizvodni potencijali malih poljoprivrednih gospodarstava, malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode čuvajući tradiciju svog kraj.

Lički likovni atelje - u organizaciji Muzeja Like neprekidno se već 40 godina provodi umjetnička manifestacija « Lički likovni anale « prezentirajući likovno stvaralaštvo tematski vezano za Liku.

Prvi pljesak - Glazbeno natjecanje učenika osnovnih škola održava se neprekidno već deset godina.

tz-gospic.hr