×

Karlovac - Karlovački dani piva

Središnja Hrvatska

Grad Karlovac smjestio se u srcu Hrvatske na mjestu gdje se dotiču nizinski i gorski dijelovi, na sutoku četiri rijeke - Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre.

Karlovački dani piva je pučka fešta koja se tradicionalno održava potkraj ljeta u gradu Karlovcu na livadi kraj rijeke Korane. Prvi put je održana 1984. godine i jedino ratne godine 1991. nije održavana.

Karlovački dani piva najveća su pivarska manifestacija u Hrvatskoj koju svake godine posjeti 150.000 ljubitelja piva. Dani piva nude bogat i raznolik program te naravno velik izbor različitih vrsta odličnog piva. U velikoj gastronomskoj ponudi koja upotpunjuje pivski doživljaj, izdvaja se već tradicionalni karlovački perec.

Kulturno zabavna manifestacja izrasla je u zaštitni znak grada Karlovca. Odlikuje se bogatim i raznolikim programom, životopisnim štandovima s rukotvorinama i tradicionalnom pivskom gastronomijom. Svake godine nudi pregršt zabavnih koncerata i različite vrste piva. Organiziran je i putnički prijevoz iz Zagreba posebnim vlakovima pod nazivom Pivo-express.

 

danipiva.com