×

Krapina - Toplice

Središnja Hrvatska

U srcu Zagorja, sve počinje i završava sa nezaobilaznim i znamenitim Nalazištem pračovjeka i Muzejom evolucije na Hušnjakovom koje u svakom budi strahopoštovanje i tjera na razmišljanje.

Krapinske Toplice su čuveno termalno lječilište i jedan od najidiličnijih kutaka Hrvatskog Zagorja, smještene među pitomim zagorskim "bregima". Od Zagreba Krapinske Toplice udaljene su 45 km. Osim programa liječenja i medicinske rehabilitacije te hotelsko ugostiteljske djelatnosti (hotel Aquae Vivae, aparthotel Villa Magdalena), u Krapinskim Toplicama uspješno se provode i medicinski programirani aktivni odmori koji se sastoje od medicinskog i sportskog dijela. Gostima stoji na raspolaganju veliki sportsko-rekreacijski centar površine 5000 kvadratnih metara sa čak 11 bazena, od čega 4 otvorena i šest zatvorenih.

Stubičke Toplice nalaze se 40 km sjevernije od Zagreba, u podnožju Medvednice. Termalni izvori ljekovite vode s temperaturom od 45 do 65 stupnjeva ispunjavaju tijekom čitave godine zatvoreni i poluotvoreni bazen s vodenim slapovima, topovima i hidro-masažom u različitim nivoima. U sklopu njih je fitness dvorana, saune, kozmetički i pedikerski saloni te restoran i slastičarnica. Za ljiječenje išialgije, reumatizma, diskopatije i stanja poslije povreda, osiguran je stručni nadzor liječnika i fizijatara.

Terme Jezerčica u Donjoj Stubici, na samom izvoru prirodne ljekovite termalne vode otvorene su 2005. godine. Hotel Terme Jezerčica raspolaže sa 108 kreveta. Kroz cijeli kompleks hotela sprovedena je prirodna izvorska termalna voda temperature 36 º C . Wellness centar obuhvaća indoor i outdoor wellness, sa saunama, whirpoolom, vanjskim hladnim bazenom, prostorijama za razne vrste masaža, ayurvedske tretmane i bazenom s termalnom vodom, zasigurno će biti omiljeno mjesto opuštanja. Terme Jezerčica razvijaju i kongresni turizam.

Tuheljske Toplice su poznate još iz rimskog doba; narod ih je nazivao "smrdečim topljicama" (jaki miris sumporovodika) ili "bogečkim" toplicama (tu su se kupali okolni siromašni ljudi). Temperatura vode na izvoru je 33°C. Uz ljekovitu vodu, toplice su poznate po čuvenom zrnatom, mineralnom peloidnom blatu. Sadrže unutarnje i vanjske bazene, wellness, tobogane i vodene topove...

tz-zagorje.hr