×

Orebić - Sport

Dalmacija/Dubrovnik

Gradić s oko 2500 stanovnika na južnoj obali poluotoka Pelješca okrenut Korčuli, u podnožju brda Sv. Ilija (961m). Slikovit gradić, koljevka pomorskih kapetana i mornara čija se bogata tradicija čuva u Pomorskome muzeju.

Svima koji vole aktivniji odmor, Pelješac pruža raznovrsne mogućnosti rekreacije na moru: od plivanja, surfanja (idealne pozicije u Pelješkom kanalu ispred ponte Liberan i turističkog naselja Perna), skijanja na moru, veslanja i jedrenja, podvodnog ronjenja s upoznavanjem raznolike morske flore i faune i arheoloških lokaliteta.

Mogućnosti rekreacije i "na suhom" su također raznovrsne: pješačenje putovima i stazama kroz prirodu, daleko od automobila, vožnja biciklom, planinarenje, osobito na najviši pelješki vrh - Svetog Iliju (961m) pri čemu mogu pomoći članovi planinarskog društva u Orebiću kao dobri vodiči za organizirane skupine ljubitelja penjanja i planinarenja. S visokih obronaka Svetoga Ilije spuštaju se smioni letači, uživajući u letu i prelijepom pogledu na Pelješki kanal, brojne otočiće, na Korčulu, Mljet i Lastovo.

tz-orebic.com