×

Otok Lošinj - Sport i zabava

Kvarner

Lošinj ima tradiciju zdravstvenog turizma dulju od 125 godina. Zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi s više od 2600 sunčanih sati godišnje, bogatstvu aerosoli u zraku, borovim šumama, moru visoke kakvoće i zraku I. kategorije, idealno je mjesto za okrepu duše i tijela tijekom cijele godine.

Rajsko podneblje Lošinja pruža mogućnost bavljenja sportom tijekom cijele godine. Čak 220 km uređenih staza različitih stupnjeva zahtjevnosti idealne su za pješačenje pružajući ujedno miomirisni doživljaj na pet otoka kojima se protežu.

Ponuda sportova je raznolika - tenis; planinarenje i sportsko penjanje na našu planinu Osoršćicu (vrh Televrin 588m); ronjenje; padobranstvo; jedrenje; sportovi na vodi; vaterpolo; sportski ribolov i udičarenje; go cart; aqua park za djecu.

Brojne uvale i plaže pružaju neograničene mogućnosti jednodnevnih izleta barkom. Za ljubitelje mora i podmorja organiziraju se ribarski i ronilački izleti.

Osim izleta brodom organizirani su i izleti autobusom koji vode do najljepših kulturnih znamenitosti i u posjet očaravajućim mjestima otoka: Osor, Cres, Lubenice, Valun ...

Otok svakako treba doživjeti i iz zraka na jednom od panoramskih letova jer samo tada će utisak biti potpun i nezaboravan.

tz-malilosinj.hr