×

Plitvička jezera - Obilazak Parka

Gorski Kotar-Lika

Najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj je jedina prirodna vrijednosti u Hrvatskoj uvrštena u Popis svjetske baštine (UNESCO) i to od 1979. godine.

Nacionalni park Plitvička jezera pokriva područje od 29.685,15 hektara. Iako svaki kutak parka nije dostupan posjetitelju, na raspolaganju su Vam kilometri pješačkih staza i drvenih mostića za istraživanje i šetnju u prirodnom okruženju koje se neprestano mijenja i zadivljuje svojom ljepotom.

Sastavni i nezaobilazni dio našeg razgledanog sustava su i plitvički vlakići pomoću kojih možete dosegnuti neke udaljenije točke parka i na određenim lokacijama uživati u panoramskom pogledu na jezera, kao i plitvički električni brodići Kozjak, Sedra, Vidra 2, Lija, Medo, Buk i Slap koji plove najvećim jezerom Kozjak povezujući zone Donjih i Gornjih jezera.

Najpotpuniji način za posjet parku je da ga isplanirate unaprijed prema vremenu koje Vam stoji na raspolaganju. Ukoliko želite ostati duže od jednog dana i što bolje upoznati ili istražiti ljepotu i bogatstvo našeg i Vašeg Parka, naš hotelski kompleks Vam je na raspolaganju.

np-plitvicka-jezera.hr