×

Rijeka - Položaj

Kvarner

Najveća hrvatska luka, administrativno središte Kvarnera, grad bogate povijesti i svijetle budućnosti - upoznajte Rijeku, grad koji se pamti!

Rijeka je središte Primorsko-goranske županije s 305.000 stanovnika, regije koju čini nesvakidašnji spoj mora i gorja koje se proteže od planine Učke pre­ko goranskih brda do Velebita.

Sa zapadne strane Rijeci nalazi se Opatijska rivijera, najstarija i najelitnija hrvatska turistička regija, s druge strane smjestila se Crikveničko-vinodolska rivijera, a jedinstvenoj pitkoj vodi vrhunske kvalitete, i zraku, Rijeka valja zahvaliti najočuvanijem di­jelu zemlje Gorskom kotaru.

Nadomak grada nalazi se Platak koji je u zimskim mjesecima omiljeno odredište riječkih skijaša.U neposrednoj blizini Rijeke smjestili su se Kvarnerski otoci, Krk, spojen mostom s kopnom, te Cres, Lošinj i Rab. Uz vrlo dobru po­vezanost s otocima te gradovima uzduž jadranske obale, Rijeka ima autobusni i željeznički kolodvor te zračnu luku Rijeka na otoku Krku. Od graničnog prije­laza sa Slovenijom udaljena je svega pola sata vožnje, od Trsta u Italiji sat vremena, a do glavnoga grada Hrvatske - Zagreba treba sat i pol vožnje.

rijeka.hr