×

Šibenik - Sokolarski centar

Dalmacija/Split

Šibenik je smješten gotovo na središnjem dijelu hrvatske obale Jadrana, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, jedna od najljepših kraških rijeka Hrvatske.

Za sokolarski centar se s pravom može reći da je specifičan, kako za Šibensko - kninsku županiju tako i za Hrvatsku, jer je jedini takav centar u kojemu se mogu vidjeti različite vrste ptica grabljivica.

Smješten je u srcu mediteranske divljine, a istovremeno samo 7 km od Šibenika, te predstavlja nezaobilazno mjesto za sve one koji žele okusiti dašak divljine i avanture. Za posjetitelje je pripremljen poseban program tijekom kojega mogu uživati u ljepoti sokolovog leta i biti "oči u oči" sa ovim nevjerojatnim nebeskim lovcima. U centru se već dugi niz godina uzgajaju različite vrste grabljivica, za koje u prirodi poradi nesmiljenog tijeka "civilizacije" ima sve manje mjesta. Posebno mjesto zauzima i stacionar za ptice koje su ranjene, bolesne ili naprosto izgladnjele i kojima je potrebna pomoć kako bi opstale u prirodi. Sa ponosom možemo reći da je sokolarenje, kao umijeće obuke sokolova, barem što se tiče Hrvatske, rodjeno upravo ovdje i da je iznjedrilo mnogo mladih sokolara koji danas suvereno vladaju ovim srednjovjekovnim umijećem.

sibenik-tourism.hr