×

Sisak - Sisački viteški turnir

Središnja Hrvatska

Grad Sisak smjestio se jugoistočno od Zagreba na utocima Odre u Kupu i Kupe u Savu. Upravo zemljopisni položaj i prirodne pogodnosti utjecali su na razvoj grada. To je i dovelo do toga da je Sisak postao središtem jedne od najvećih županija u Hrvatskoj.

U sjećanje na veliku pobjedu nad turskom silom i u slavu svih hrvatskih vitezova, Grad Sisak i Turistička zajednica grada Siska svake godine, podno zidina Starog grada, organiziraju «Sisački viteški turnir».

Sisački viteški turnir održava se od 2003. godine, te je postao velika turistička manifestacija, povijesni spektakl pod Starim gradom, uz prateće sadržaje poput sajma starih zanata, ponudu suvenira i brojna druga događanja.

Moderni vitezovi pred očima publike bore se za naklonost svojih djeva, a zidine utvrde pružaju njihovim nadmetanjima autohtoni srednjovjekovni ambijent. Po prolazima unutar utvrde posjetitelje zabavljaju pjevači renesansne glazbe, a za najmlađe ratnike tu je i dječji turnir. Zaboravite i vi na sve prednosti modernog doba, i pridružite nam se u svijetu u kojem su viteštvo i čast bile najvrlije vrijednosti.

sisak-sk.blogspot.com