×

Starigrad-Paklenica - Winnetou - legenda živi

Dalmacija/Zadar-Šibenik

Starigrad je naselje i mala luka na obali Velebitskog kanala, smješteno nadomak nacionalnog parka Paklenica, 45km južno od Karlobaga. Podjednako je zanimljiv kupačima i planinarima.

Legendarni filmovi o indijanskom poglavici Winnetou snimani su 60-ih godina prošlog stoljeća prema djelima Karla Maya na mnogim lokacijama u Hrvatskoj.

Najatraktivnije lokacije nalaze se u neposrednoj blizini Rivijere Paklenica – Nacionalni parkovi Paklenica, Krka i Plitvička jezera te Park prirode Velebit (Tulove grede, kanjon rijeke Zrmanje). Osim toga, hotel Alan u Starigradu-Paklenici bio je sjedište cijele filmske ekipe za vrijeme snimanja posljednjeg filma - «Winnetou i Old Schatterhand u Dolini smrti».

Boraveći na Rivijeri Paklenica pruža Vam se jedinstvena mogućnost posjetiti originalne lokacije kojima je nekada jahao Winnetou te uživati u jedinstvenim očuvanim prirodnim ljepotama zbog kojih su one i odabrane za mjesta snimanja. Pojedine lokacije moguće je obići i samostalno, dok za posjet lokacijama na Velebitu preporučamo organizirani obilazak u sklopu izleta Velebit foto safari.

Za samostalni obilazak mjesta snimanja preporučamo koristiti turističku kartu WINNETOU. Organizirani obilazak je moguć autobusima ili terenskim vozilima u sklopu jeep safari izleta. Izleti brodom polaze iz Starigrada-Paklenice.

rivijera-paklenica.hr