×

Varaždin - Špancirfest

Središnja Hrvatska

Od svog nastanka, razvoja u srednjem vijeku pa sve do danas, Varaždin je oduvijek bio grad kojeg su njegovi stanovnici voljeli, a gosti mu se divili i hvalili ga. Ovaj osebujan grad smješten na rubu panonske nizine, u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, snažno privlači posjetitelje te je oduvijek smatran jednim od najljepših gradova Hrvatske.

Špancirfestival je poznati ulični festival koji se održava u gradu Varaždinu, po varaždinskim ulicama i trgovima. Špancirfest se održava u posljednjem tjednu kolovoza, počevši sa pretposljednjim vikendom u mjesecu.

Ovaj festival ima nekoliko manjih festivala kao sastavne dijelove:

* Komedija fest
* Hlapec fest (dječje predstave, za djecu do 14 godina)
* Moderato fest (za ljubitelje ozbiljne glazbe, koncerti)
* Jazz festival
* Ritam fest (koncerti, razni glazbeni izričaji)
* Ulica fest (ulični umjetnici, akrobati, žongleri, ul.glazbenici, lutk.predstave)

Špancirfest je festival grada. On je kovitlac glazbe, plesa i smijeha, besciljna šetnja koja je cilj sebi samoj, susret sa zaboravljenim, ljudi koji se daju gradu, grad koji se daje ljudima. Za vrijeme Špancirfesta očekuje vas 300-injak vrhunskih programa, stotine izvođača iz cijelog svijeta, prezentacije starih zanata, world music, ulični performance, kazališne komedije dječje predstave, etno, rock i klasična glazba, 5 pozornica, ulice i trgovi starogradske jezgre Varaždina... Špancirfest je iz godine u godinu uvijek tek početak otkrivanja, uvijek jedinstveno iskustvo. Ne može se znati koju će nam priču grad ispričati, kakav će biti ritam svjetla, zvukova i mirisa, pa ništa drugo ne preostaje no biti u Varaždinu, i biti dio Špancirfesta!

spancirfest.com