×

Vinkovci - Turistička ponuda

Slavonija

Vinkovci su riznica raskoši, ljepote i tradicije. U svako godišnje doba naći ćete u ovom lijepom gradu i njegovoj okolici nešto za svoju dušu. Stoga posjetite ovaj slavonski grad bogate turističke ponude.

Razgranata turistička i ugostiteljska ponuda osim hotela "Slavonija" i "Admirala" koji se nalaze u središtu grada imaju Vinkovci i prvi privatni hotel "Lady M" - obiteljskog tipa, kao i hotele "Cibalia" i "Gem", a na ulazu u sam grad na cesti Županja-Vinkovci nalazi se hotel "Kunjevci", te na cesti Vinkovci - Bajakovo u blizini graničnog prijelaza otvoren je hotel "ŠUMSKI DVORI - SPAČVA" - poduzeća "SON-UGO-COR".
Svi ovi objekti su vrlo lijepo uređeni i prema kategorizaciji imaj dvije ili tri zvjezdice.
Vinkovci imaju petnaest suvremeno opremljenih specijaliziranih restorana, motelskog i drugog tipa sa slavonskim specijalitetima, veći dio u samom gradu, a jedan dio uz prometnice - autoceste nadomak grada. Također u gradu Vinkovcima velika je ugostiteljska ponuda cafe-barova i ljetnih terasa, a naročito je interesantna pnuda takve vrste kao i kulturno-umjetničkog programa na Vinkovačkom gradskom korzu, koji doživljava svoju renesansu i image-imidž koji je nekada imao u gradu.
U tom dijelu Vinkovaca nalazi se i zgrada TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA VINKOVACA, koja na poticajan i stručan način daje doprinos ljepoti grada kroz ekološko-edukativnu
akciju "Volim Hrvatsku" - "više cvijeća, manje smeća" i na taj način potiče sve pravne i
fizičke osobe da daju svoj doprinos ljepoti grada sadnjom cvijeća i uređenjem zelenih
površina privatnih i stambenih objekata, parkova, trgova, sportskih terena i izletišta od
kojih je najpoznatiji "Sopot" i šetnica uz Bosut.
Turistička zajednica grada Vinkovaca dala je inicijativu da se drevne ljepote bogate i lijepe Slavonije iskoriste za razvoj seoskog turizma, budući da su sela Otok, Ivankovo, Rokovci-Andrijaševci, Lipovac i mnoga druga smještena u prekrasnim ambijentima čuvenih hrastovih šuma i na meandrima rijeka Bosut, Spačva, Biđ, Studva i njihovim pritocima.
Dođite u Slavoniju i Vinkovce da uz kulen, tambure i pjesmu "Gori lampa nasrid Vinkovaca", te gostoljubljivost domaćina doživite nešto novo - Slavoniju i Vinkovce.

tz-vinkovci.hr