×

Vukovar - Rijeke

Slavonija

Rijeke su uvijek značile život. Uz njih su nastale najveće civilizacije, a Vukovar – taj čudesan grad kojeg s pravom možemo nazvati Trijumfalna vrata Hrvatske, nastao je na obalama dviju rijeka-Dunava i Vuke.

Rijeke su oduvijek značile život i od davnina ljudi su se naseljavali u dolinama velikih rijeka. Vukovar ima tu privilegiju da ima dvije svoje rijeke: Dunav i Vuku. Iako je Dunav druga najveća europska rijeka i poveznica s Europom i svijetom, Vukovarci ništa manje ne vole ni Vuku, malu, ćudljivu rijeku u kojoj često traže osvježenje za vrućih ljetnih dana, a zimi im služi kao klizalište.

Još u 18. stoljeću Vukovar je bio značajna riječna luka, a posljednjih nekoliko godina vraća mu se to značenje dolaskom velikih turističkih brodova. Svake godine njihov broj se povećava pa je u 2006.godini zabilježeno 155 pristajanja.

Od nedavno Vukovarci opet mogu ljeti na kupanje na otok i svakako bismo preporučili boravak na toj našoj plaži u ljetnim danima. Rijeke su bogate ribom i pravi su raj za ribolovce. Duga je ovdje i veslačka tradicija. Ali najljepše se Dunav doživi i osjeti u ugodnoj vožnji brodićem ili dunavskom čikljom. Stoga dođite i isprobajte to, uživajte u mirisima rijeka, upijte ih u sebe!

turizamvukovar.hr