×

33. Interliber od 10. do 14. studenoga

U srijedu 10. studenoga posjetiteljima svoja vrata otvaraju 5. i 6. paviljon Zagrebačkog velesajma, gdje će se održati 33. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber.
33. Interliber od 10. do 14. studenoga

Na sajmu koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture predstaviti će se 250 izlagača iz osam zemalja. - S ponosom možemo reći da, kao i svake godine, nema značajnijih domaćih nakladnika i knjižara koji neće izlagati na Interliberu, te se očekuje više od 100.000 posjetitelja, najavio je voditelj projekta Zoran Ušurić na tiskovnoj konferenciji. Predstavljanja novih naslova, razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, proglašenje najboljeg neobjavljeng romana, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice i okrugli stolovi dio su predviđenog programa ovogodišnjeg sajma. Uz Ušurića, osnovne informacije i program sajma iznijeli su i predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Zdenko Ljevak, direktorica Zagrebačkog velesajma Mirela Bartolec, direktorica Sektora za sajmove Vesna Cvitanović te Romana Kraljević iz odjela za odnose s javnošću.

Zdenko Ljevak je najavio da će se ove godine po prvi puta u sklopu Interlibera moći nominirati kandidati za nagradu Kiklop, koja se dodjeljuje svake godine u okviru Pulskog festivala knjiga i autora. - To se svakako može promatrati kao početak povezivanja interesnog i kulturološkog Interlibera i sajma u Puli koji ima drukčiju konotaciju i vrijednost - rekao je. Najavljene su još neke novosti koje će se događati tijekom pet dana sajma, poput Dječjeg književnog kutka i izložbe privatne kolekcije s preko 3.400 slikovnica. Najavljeno je također da se iduće godine očekuje i suradnja sa Zajednicom nakladnika i knjižara u samoj organizaciji sajma te njegovo proširenje na još neke paviljone Zagrebačkog velesajma.