×

Benchmarking Hrvatskog hotelijerstva

Benchmarking omogućuje uspoređivanje temeljem velikog broja indikatora poslovanja te ocjenjuje svoje mjesto u odnosu na ostale konkurente.
Benchmarking Hrvatskog hotelijerstva

Benchmarking Hrvatskog Hotelijerstva je prvi jednoobrazni sustav mjerenja i usporedbe rezultata poslovanja na razini hotelijerstva Hrvatske. Provodi ga Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije u suradnji s Istra Informatičkim Inženjeringom iz Pule i Udrugom poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, a sustav implementira praćenje i usporedbu internih rezultata hotela po istovjetnim kriterijima u Hrvatskoj, uvažavajući međunarodne standarde izvješćivanja u hotelskoj industriji, suvremene koncepte upravljanja te iskustva najbolje prakse. Na mjesečnoj i godišnjoj razini putem on-line sustava hotel se uspoređuje temeljem velikog broja indikatora poslovanja te ocjenjuje svoje mjesto u odnosu na ostale konkurente.

Korisnicima se nude usluge profesionalne obrade podataka, osigurava permanentna edukacija za provedbu sustava, ukazivanje na snage i slabosti, prilike i prijetnje u poslovanju svakog hotela, te usluge savjetovanja u cilju poboljšanja vlastite prakse.

Prezentacije projekta održati će se u:
• Srijedu, 25. Siječanj 2012. u 11 sati u hotelu Westin, Zagreb
• Četvrtak, 26. Siječanj 2012. u 11 sati u hotelu More, Split
• Petak, 27. Siječanj 2012. u 11 sati u hotelu Park, Dubrovnik

Prezentacija je informativno-edukativnog karaktera, sa ciljem da svim zainteresiranima pruži sveobuhvatne informacije o mogućnostima korištenja programa Benchmarking Hrvatskog Hotelijerstva te načina uključivanja u projekt. Detaljnije informacije nalaze se na web stranici Hotel Benchmarking-a.