×

Conventa nadomak cilja

Samo još dva mjeseca nas dijele od početka Convente 2012, najveće poslovne burze kongresnog turizma na području Jugoistočne Europe. Pripreme za događaj su u tijeku, a broj sudionika, kako izlagača, tako i kupaca, raste iz dana u dan.
Conventa 2011
Conventa 2011

Organizatori Convente tijekom cijele godine pozivaju organizatore poslovnih događanja  zainteresirane za regiju Jugoistočne Europe, da se prijave na poslovnu burzu. Kvaliteta sudionika, odnosno kupaca, postiže se strogim kriterijima i selekcijom organizatora događanja, na one koji sudjeluju u odlučivanju pri organizaciji međunarodnih sastanka. Najveći dio potvrđenih kupaca dolazi iz Velike Britanije i Rusije (16%), zatim iz Belgije (11%), Nizozemske (10%), Francuske, Austrije i Njemačke (5%).

Kupci odlučuju posjetiti Conventu kako bi bolje upoznali s ponudom regije te osobno posjetili kongresne destinacije Jugoistočne Europe. »Prije svega, želimo proširiti znanje i dobiti informacije o destinacijama Jugoistočne Europe. Zapazili smo porast upita iz država Istočne Europe, kao što su Poljska, Češka i Mađarska. Očekujem da će u roku 3 do 5 godina taj trend slijediti i Jugoistočna Europa«, govori Simon Dufaur iz Global Conference Organisers.

S druge strane, izuzetno velik interes pokazuju pružatelji kongresnih usluga iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Austrije i država koje su već ispunile svoju kvotu izlagača. Najviše izlagača dolazi iz Slovenije (48%) i Hrvatske (32%), slijede izlagači iz Austrije (6%) i Srbije (5%). Pružatelji kongresnih usluga izlagati se odlučuju najviše radi osobnog kontakta s kvalitetnim kupcima, postavljanja temelja za buduću suradnju i sklapanja poslova. »Sudjelovanje na Conventi je za Hotel Hilton Sofia od iznimnog značaja jer je poslovna burza usredotočena na regiju Jugoistočne Europe. Sudionici pokazuju veliko zanimanje za regiju te su za nas važni potencijalni kupci,« kaže Konstantin Yonchev iz Hilton Sofia, iz Bugarske.