×

Najava novih aktivnosti HUPKT

Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma poziva sve zainteresirane na učlanjenje, a također najavljuje prvu aktivnost u 2012. godini - organizaciju stručne rasprave o ulozi kongresnog turizma u novoj strategiji turizma RH.
Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizm
Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizm

Nedavno pokrenuta Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma poziva sve zainteresirane u domeni kongresnog i poslovnog turizma na učlanjenje i sudjelovanje u radu udruge, a također najavljuje prvu aktivnost u 2012. godini – organizaciju stručne rasprave o ulozi kongresnog turizma u novoj strategiji turizma RH.

U svom pozivu na učlanjenje, vodstvo Udruge želi podsjetiti na slijedeće:

• Udruga je namijenjena ne samo profesionalcima u kongresnom sektoru, nego svima onima koji se bave kongresima, incentivima, eventima - ukratko poslovnom turizmu. Dakle, svi su dobrodošli i svi imaju koristi od učlanjivanja u udrugu. Sami članovi su također međusobno jedni drugima direktni kupci - dobavljači i poslovni partneri.

• Redovno članstvo dostupno je samo profesionalcima - fizičkim osobama, a pridruženo članstvo dostupno je i fizičkim osobama i tvrtkama. Sve o tome nalazi se u rubrici Članstvo. Dakle, tvrtka može biti samo pridruženi član.

• Postupak učlanjivanja je vrlo jednostavan - ispuniti prijavnicu na web stranici udruge i poslati je odmah. Članarina se plaća tek za 2012. kalendarsku godinu i to po primitku ponude za plaćanje.

• Udruga se već pozicionirala kao nezaobilazan faktor u razgovorima prema Ministarstvu turizma, HTZ-u i ostalim državnim tijelima, osobito u svjetlu promjena koje će uslijediti u čitavom društvu pa tako i u segmentu turizma (zakoni, podzakonski akti, certificiranja, licenciranja itd.)

• Jedna od glavnih zadaća Udruge jest okupljanje profesionalaca i osvještavanje  javnosti o značaju onoga što poslovni - kongresni turizam znači za Hrvatsku - posebno prilikom izrade nove strategije razvoja turizma RH i pozicije kongresnog turizma u njoj. O toj ćemo temi uskoro organizirati stručnu raspravu, u kojoj očekujemo i vaše sudjelovanje. O detaljima ćete biti obaviješteni uskoro, tijekom siječnja 2012.

Vjerujemo da ima dosta razloga za učlanjenje u vašu i našu zajedničku Udrugu na dobrobit svih njezinih članova. Ako se već do sada niste učlanili, i ovom prilikom vas pozivamo na učlanjenje - za početak dovoljno je ispuniti prijavnicu i poslati na naznačenu adresu. Za sva dodatna pitanja, rado vam stojimo na usluzi putem mail adresa objavljenih na webu.