×

Održana kongresna burza Conventa

Jedan od najvažnijih sajmova kongresnog turizma u regiji jugoistočne Europe, burza kongresne djelatnosti i incentiv turizma - Conventa, održana je po treći put 19. i 20. siječnja 2011. godine u Ljubljani.
Održana kongresna burza Conventa

Burza je ove godine okupila do sada najveći broj izlagača, 122 partnera iz devet zemalja jugoistočne Europe, te 10 medijskih partnera, što je 23% više izlagača u odnosu na 2010. godinu. Najveći broj izlagača došao je Slovenije, Hrvatske, Austrije i Crne Gore, dok su izlagači iz Albanije, Austrije, Italije te Bosne i Hercegovine sudjelovali po prvi put.

Svi su oni predstavili svoje usluge iz segmenta MICE turizma kupcima - hosted buyerima iz cijele Europe. Ukupno se odazvalo 271 zainteresiranih kupaca u potrazi za novim, zanimljivim kongresnim destinacijama i uslugama u regiji jugoistočne Europe.

Organizator Convente Miha Kovačić rekao je: "Ovo je najveće okupljanje profesionalaca u kongresnoj industriji jugoistočne Europe te je ujedno i dokaz da je ova regija sve zanimljivija destinacija na svjetskom kongresnom tržištu".

Prema riječima Kristine Jurjevec, jedan od glavnih zadataka Conventima tima je bio osigurati dolazak iskusnih kupaca, organizatora poslovnih događanja iz europskih agencija, tvrtki i udruženja. U tome su im pomogle neke od vodećih agencija za dovođenje zainteresiranih kupaca, poput Watterston Associatesa, Moulden Marketinga, Medeexa, HelmsBriscoe i Global Cynergiesa. "Regija jugoistočne Europe postala je vrlo popularna destinacija za organiziranje velikih međunarodnih skupova te se naši kupci vesele prilici da saznaju što im sve pojedine destinacije mogu ponuditi za organiziranje poslovnih događanja.", izjavila je Julie Watterston iz Watterston Associatesa.

Ove godine je u sklopu Conventine akademije pokrenut novi program - Conventa Hall of fame, koji nagrađuje zaslužne pojedince za promicanje kongresne industrije jugoistočne Europe. Prva nagrada otišla je u ruke Niku Račiću, direktoru Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda.

Najzanimljiviji dijelovi programa kongresne burze emitirani su na Internetu putem Convente.tv. Zainteresirani profesionalci koji nisu mogli prisutstvovati sajmu na www.conventa.tv mogu pogledati video materijale i ostale zanimljivosti.