×

Otvoren 1. Susret organizatora turističkih manifestacija

Danas je svečano otvoren Susret organizatora tursitičkih manifestacija, koji je okupio predstavnike iz 56 gradova i mjesta Hrvatske
foto: Zagreb.hr
foto: Zagreb.hr

Uz atraktivan program, u kojem su sudjelovali Kravat pukovnija, Ana Rucner i čuvarice tradicije:  „Ethnotine“ – vokalno plesni ansambl,  u modnim kreacijama etno dizajnerice Mine Petre  svečano je otvoren Susret organizatora tursitičkih manifestacija koji je okupio predstavnike iz 56 gradova i mjesta Hrvatske.

Pohvale Aleksandru Kovačeviću, autoru i producentu projekta, uputili su govornici: gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić,  direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić, predstavnici Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, ali i mnogobrojni govornici, predstavnici turističkih zajednica koji  su došli iz Dubrovnika, Zadra, Umaga, Malog lošinja, Nina, Varaždina, Karlovca, Daruvara, Vrbovca, Metkovića, Pule, Gospića  i ostalih dijelova Hrvatske, kao i sudionici u panel raspravama.

"Dopustit ću si da ovo okupljanje nazovem susretom turističke izvrsnosti i ljudi koji žive turističku priču Hrvatske", riječi su kojima je zagrebački gradonačelnik otvorio Susrete.

Jedan od ciljeva ovih susreta je i predstavljanje jedinstvenog projekta SVI zaJEDNO- HRVATSKO NAJ, kojeg je predstavio Aleksandar Kovačević, a koji će se održati  sljedeće godine u Zagrebu. 

Na jednom mjestu, Zagrepčani  i njihovi gosti moći će, kroz ovaj festival najatraktivnijih turističkih manifestacija, doživjeti djelić atmosfere: Špancirfesta, Utke lađa, Ružice Vinodola, Sinjske alke, Vinkovačkih jeseni, Noć punog miseca, Festival bajki, Kaj su jeli naši stari i drugih manifestacija koje će se uključiti u Projekt.

Pohvale za ideju i za realizaciju  već su dali: Vlada RH, Ministarstvo kulture, Ministarstvo turizma, HGK, UHPA,  te predstavnici mnogih institucija i tvrtki iz područja turizma i kulture.

Tijekom dana održalo se nekoliko predavanja i panel rasprava o slijedećim temama - postaje li Hrvatska bolja od Ibize, kakvi su programi financiranja i potpora od strane državnih institucija, kakvu ulogu imaju mediji u funkciji turizma i kulture te jesmo li u potpunosti spremni iskoristiti sve naše kulturne potencijale. Sudionici su bili stručnjaci iz područja kulture i turizma, Ozren Kanceljak iz Digitel komunikacija, Sanja Ajdinovski, iz Adria Entertainment-a, Milo Sršen, pomoćnik direktora Glavnog ureda HTZ-a za predstavništva i nastupe u inozemstvu i kulturni turizam, Ivan Bušljeta vlasnik i direktor Papaya Cluba sa Zrća i drugi. Predstavljena je i knjiga Daniele Angeline Jelinčić „Abeceda kulturnog turizma“ koja donosi razvoj turizma u posljednjim desetljećima 20. stoljeća.

Na Susretu je predstavljen i web portal www.organizatori.hr čiji cilj je postati baza tj. registar svih turističkih manifestacija u Hrvatskoj. Preko portala sve će manifestacije biti povezane, a organizatori će imati jasniji uvid u sva događanja i osnovne informacije.