×

Put oko svijeta u tri dana na sajmu turizma Place2go by Mazda

Danas je na konferenciji za medije predstavljen cjelokupan program sajma Place2go by Mazda, popis izlagača, raznolika predavanja te atraktivne nagradne igre koje očekuju posjetitelje.
Danijela Džambo, Damjana Domanovac, Branko Maranić, Martina Lucić
Danijela Džambo, Damjana Domanovac, Branko Maranić, Martina Lucić

Tijekom tri dana odvijanja sajma, od 30. ožujka do 1. travnja, u Boćarskom domu u Zagrebu posjetitelji će moći razgledati ponudu od oko stotinu izlagača iz čak 13 zemalja svijeta: Indonezije, Malezije, Tajlanda, Maldiva, Njemačke, Mađarske, Srbije, Slovenije, Francuske, Katara, Austrije, Bosne i Hercegovine, te naravno mnogobrojnih izlagača iz Hrvatske.

Putovanje oko svijeta počinje na samom ulazu gdje posjetitelji dobivaju svaki svoju putovnicu u koju će moći sakupljati žigove. Oni im omogućuju osvajanje fantastičnih nagrada. Neke od njih su: vikend s Mazdom CX-5 s punim spremnikom goriva, dvije povratne aviokarte Qatar Airwaysa za Maldive i 4 noćenja s doručkom za dvije osobe u hotelu Jumeirah Vitavell na Maldivima u organizaciji turističke agencije Travels in Style, Sony NEX-5NKB fotoaparat i tečaj fotografije za dvije osobe u udruzi Omnibus, četiri povratne karte Air Francea za Pariz, dvije povratne aviokarte Malaysia Airlinesa za Kuala Lumpur, dvije povratne aviokarte Austrian Airlinesa za Bangkok i tri noćenja u hotelu Amari Atrium u Bangkoku, dvije povratne aviokarte Lufthanse za Berlin i program u organizaciji Touristic Concepta: dva noćenja u Meininger Hotelu, dvije ulaznice za Autostadt, dvije ulaznice za Las Vegas Show, noćenje i VIP ulaznice za Tropical Island, dvije povratne aviokarte u business klasi za Istanbul Turkish Airlinesa. Dobitnici nagrada bit će izvučeni na sajmu, u nedjelju 1.4.

Najatraktivnija događanja tijekom sajma Place2go by Mazda najavila je direktorica sajma, gđa. Damjana Domanovac: „Planirajući ovaj sajam turizma glavni cilj nam je bio približiti građanima mogućnost putovanja. Mnogi smatraju da je za njih potrebno puno vremena ili novaca, pretjerane organizacije, a dosta ih je strah mogućih komplikacija. Zato smo željeli dovesti u Hrvatsku razne zemlje koje će posjetiteljima predstaviti svoje ponude, posebne atrakcije koje ih očekuju na raznim dijelovima svijeta i potaknuti ih da se odvaže na istraživanje. Onim već iskusnim putnicima ovaj će sajam biti još jedan dodatan izvor informacija koje će biti dostupne na jednom mjestu. Željeli bi da se posjetitelji zabave, stoga smo im pripremili interaktivnu nagradnu igru, a putovanja i nagrade koje mogu osvojiti su stvarno odlične. Također bi voljeli i da nauče nešto što nisu znali, pa smo organizirali predavanja koja će se odvijati tijekom sajma.“

Predavanja i prezentacije bit će o raznim putovanjima, popraćene snimkama i fotografijama iskusnih putnika. Samo neke od destinacija o kojima će posjetitelji moći slušati su Francuska Polinezija, Turska, Mongolija, Pakistan, Tajland, Karibi, Indonezija, Berlin, Malezija, a saznat će i koje su najbolje ronilačke destinacije, kako krenuti na put oko svijeta, gdje putuju pravi avanturisti, koja su najbolja odredišta za izlete u Hrvatskoj, te kako se s potpunim strancima mijenjati za kuću i otputovati na drugi kraj svijeta.

Radno vrijeme sajma je od 10 – 19 sati.

Za posjetitelje su dostupni i određeni popusti za putovanja Hrvatskim željeznicama, i to 40 %popusta na povratne karte unutar Hrvatske i iz Slovenije, 60 % iz Mađarske, a 30 % iz Srbije i Crne Gore, te 20 % iz Bosne i Hercegovine.

Konferenciji za novinare prisustvovao je i g. Branko Maranić, generalni direktor tvrtke Mazda Motor Croatia d.o.o., koja je generalni sponzor sajma. Tom se prilikom osvrnuo na posebnosti novog Mazdinog SUV-a: „Kod automobila Mazda CX-5, koji će se premijerno u Hrvatskoj prikazati na sajmu Place2go by Mazda, po prvi je puta u cijelosti primijenjena nova revolucionarna Mazdina SKYACTIV tehnologija. Ona će iznimno koristiti kupcima budući da omogućuje nižu potrošnju, nove ekološke značajke te izvrsne vozne osobine.“

Gđa. Danijela Džambo, predstavnica Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), koja je partner sajma, istaknula je što sve posjetitelji mogu očekivati od njihovog sudjelovanja na sajmu turizma Place2go by Mazda: „Sigurni smo da ćemo mnoštvu posjetitelja koji će na sajam doći u potrazi za destinacijama za odmor u 2012. godini ponuditi raznolike ideje i pomoći im u planiranju njihovog putovanja. Ponudit ćemo i odgovore svima onima koji su u potrazi za turističkom literaturom, smještajnim kapacitetima i ostalim informacijama. UHPA će u sklopu svojeg štanda održati razne aktivnosti, od kojih svakako ističemo prezentaciju na temu: Novi turistički proizvodi za novi hrvatski turizam: Upoznaj Hrvatsku! te najavu novih receptivnih destinacija godine: Mađarske i TZ Istarske županije.“

Jedan od stranih izlagača koji će sudjelovati na sajmu je tvrtka TCME touristic concept marketing & events international GmbH sa sjedištem u Berlinu. Njena predstavnica gđa. Martina Lucić, otkrila je razlog njihove podrške ovom sajmu: „Glavni cilj naše tvrtke je aktivno sudjelovati u razvijanju proizvoda naših partnera te zajednički stvarati strategiju za njegov razvoj u svrhu postizanja najboljih rezultata. Kako smo u siječnju otvorili naša vrata i u Hrvatskoj zadovoljstvo nam je sudjelovati na sajmu Place2go by Mazda gdje želimo uz grad Berlin te hotelsku grupaciju Meininger po prvi puta predstaviti hrvatskom tržištu i dvije njemačke turističke atrakcije Tropical Islands i Autostadt Wolfsburg.“

Organizator sajma je tvrtka Studio Damjana, izdavač uspješnog turističkog magazina Putovanja za dvoje, koji izlazi već 7 godina i ima pet franšiznih izdanja (francusko, njemačko, slovensko, srpsko, bosansko-hercegovačko).

Službena aviokompanija sajma Place2go by Mazda je Qatar Airways. Službena osiguravajuća kuća je Sunce osiguranje. Tvrtka H1 službeni je telekom partner. Sajam se održava uz podršku Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.