×

U rujnu 2011. Hrvatska domaćin skupa UNWTO

Opće prognoze rasta za turistički sektor u svijetu i nisu najpozitivnije, ali Hrvatska se u sljedećoj sezoni može nadati barem dvama događajima.

Skup UNWTO-a namijenjen turističkim novinarima po prvi put bi se trebao održati u rujnu upravo u našoj zemlji, a nakon sastanka generalnog tajnika UNWTO-a Taleba Rifaia i ministra turizma Damira Bajsa na sajmu WTM u Londonu najavljen je i skup namijenjen boljem povezivanju regije.

- Vaši ovogodišnji rezultati bolji su od naših očekivanja, i ako u sljedećoj godini zabilježite čak i iste rezultate kao u ovoj, to će biti izvrsno - poručio je Rifai govoreći o hrvatskom turizmu. Govoreći o općim podacima, Rifai je rekao kako je svjetski turizam u ovoj godini rastao je stopom od sedam posto, što je podatak koji ne treba gledati s velikim optimizmom s obzirom da se taj rast biljezi u odnosu na losu 2009. godinu. Ipak, svijetla točka je to što je u prvih osam mjeseci ove godine broj međunarodnih turista dostigao brojke iz pred-krizne 2008. godine. U sljedećoj godini u svjetskom turizmu očekivati se može rast od tri do četiri posto.