×

EasyJet: Krenula linija Pariz-Zagreb-Pariz

Danas je u Zračnu luku Zagreb sletio prvi zrakoplov niskotarifnog prijevoznika easyJet iz Pariza, čime je taj avioprijevoznik dodao Zagreb u svoju mrežu na destinaciji Pariz-Zagreb-Pariz, priopćila je Zračna luka.
EasyJet: Krenula linija Pariz-Zagreb-Pariz

Prilikom slijetanja u zagrebačku zračnu luku zrakoplov je dočekan tradicionalnim "vodenim pozdravom" u znak dobrodošlice. Taj europski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik otvorio je jedan od dva nova leta iz Zagreba i to za Pariz (Charles de Gaulle), a od 11. veljače 2011. uspostaviti će se i linija za London (Gatwick). Karte su dostupne već od minimalnih 31.99 eura, uključujući poreze i pristojbe. Let za Pariz prometovat će četiri puta tjedno te pet puta tjedno za London Airbusom 319.

"EasyJet je trenutno broj jedan u europskoj zračnoj prometnoj mreži zahvaljujući svojoj prisutnosti na 100 vodećih europskih linija i na 50 najvećih europskih aerodroma. Više od 300 milijuna Europljana živi unutar jednog sata vožnje od easyJetovog aerodroma, što je više nego kod bilo koje druge aviokompanije", navodi se u priopćenju.

Dodaje se kako će ove godine profit easyJeta rasti za 10 posto, i prevest će 50 milijuna putnika na preko 520 linija između 122 aerodroma u 29 zemalja. "Po broju putnika, easyJet je najveća britanska i četvrta po veličini europska aviokompanija. U 2009. aviokompanija je prevezla 28 milijuna putnika u Velikoj Britaniji i 46 milijuna ukupno. Prosječna udaljenost koju prelete easyJetovi putnici je 1.100 kilometara, stoji u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Zračne luke Zagreb.