×

Otvara se Falkensteiner turistička akademija

Akademija je namijenjena razvijanju "soft skill" vještina, a organizirana je u suradnji s najprestižnijim austrijskim institutima za turizam.
Otvara se Falkensteiner turistička akademija

Vlasnici lanca hotela Falkensteiner - austrijska tvrtka Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG (FMTG), pokreću vlastitu akademiju u kojoj će se obrazovati i stručno usavršavati zaposlenici tvrtke.

U akademiju su uložili 550.000 eura, a prema riječima glavnog izvršnog direktora tvrtke Otmara Michaelera na otvaranje su se oslučili zbog stalne ekspanzije tvrtke, a cilj je i dalje širiti rezultate koje postižu s gostima i klijentima. Pravo stručnog usavršavanja unutar akademije imat će i zaposleni u Falkensteiner hotelima u Hrvatskoj - Club Funimation Borik, Hotel Diadora, Hotel Iadera, Hotel Adriana i Falkensteiner Resort Borik u Zadru te Hotel Therapia u Crikvenici.

Program Akademije, objasnila je Claudia Beermann, predsjednica uprave za financije tvrtke, uključuje trenere s međunarodnim iskustvom.

- Kod cjelokupne investicije ne govorimo više samo o programu školovanja za pojedine zaposlenike, nego o akademskom konceptu unutar turističke branše. Program je koncipiran za sva područja - od sobarica do vrhunskog kuhara, preko kontrolora u tvrtci FMTG-Development pa sve do direktora tvrtke Michaeler & Partners - kaže Beermann. U akademiji će se, prije svega, raditi na razvijanju ‘soft skill' vještina, koje se u tolikoj mjeri ne mogu naći u uobičajenim turističkim obrazovnim programima.

- Predavanja će se održavati na engleskom i njemačkom jeziku u austrijskim hotelima. Naravno, i mi ćemo slati voditelje odjela na takve edukacije, a onda će oni znanja prenositi zaposlenicima u hotelima u Hrvatskoj. Koncept je odličan, naravno da će nam nova znanja dobro doći - kaže Argon Beriša, direktor Falkensteiner hotela Hrvatska.

- Kako bismo širili što je moguće širi spektar znanja među našim zaposlenicama, surađujemo s renomiranim institutima kao što su Frankfurter Institute of Hospitality Management, Institut Ruhleder iz Bad Harzburga, Osterreichische Weinakademie ili Pard Consult iz Beča. Također i kod odabira trenera imamo neograničene resurse te možemo računati na profesionalce poput poznate austrijske nutricionistice, autorice i televizijske voditeljce Sashe Walleczek - istaknula je Judith Senoner, odgovorna za provedbu akademije.

Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) jedno je od vodećih turističkih poduzeća, a prisutno je u šest europskih zemalja, među kojima je i Hrvatska. U vlasništvu imaju 28 hotela i rezidencija s četiri i pet zvjezdica, tvrtku FMTG-Development i turističko savjetodavno poduzeće Michaeler & Partner.