×

Šustar prelazi iz Maistre u HUP Zagreb

Na čelno mjesto HUP-a Zagreb Anđelko Leko postavit će novog predsjednika Uprave Kristiana Šustara

Kristian Šustar, aktualni predsjednik Uprave Adrisove Maistre, od 1. veljače trebao bi postati novi predsjednik Uprave HUP-a Zagreb, najvećeg zagrebačkog hotelskog lanca. Nakon što je u Istri realizirao najveće Maistrine projekte - otvorenje hotela Monte Mulini, te skorašnje otvorenje hotela Lone, u Zagrebu ga čekaju novi poslovni izazovi, budući da je u planu obnova dvaju velikih hotela - Westina i Sheratona. Naime, većinski vlasnik HUP-a Zagreb Anđelko Leko zasad je odustao od potrage za strateškim partnerom i prodaje svojih hotela, a umjesto toga će na čelno mjesto HUP-a Zagreb postaviti novog predsjednika Uprave. Iako se o transferu u poslovnim krugovima već naveliko govori, zasad nema bez službene potvrda, a niti Šustar ni Leko nisu bili dostupni za komentar.

Pred novim čelnikom HUP-a Zagreb je mnogo izazova i posla koji se već dugo odgađa. Lekin zagrebački hotelski lanac danas se sastoji od šest hotela: Westin, Sheraton, Four Points by Sheraton Panorama, International, Zagreb i Jadran. U Mlinima pokraj Dubrovnika Leko pak ima hotel Astare i hotel Mlini te zapušteni kompleks Srebreno koji čine hotel Orlando i šest pratećih vila. Međutim, Leko je nedavno izjavio da su već u tijeku aktivnosti u vezi s hotelom Srebreno i hotelom Mlini u Župi dubrovačkoj te da je zastoj trajao nekoliko godina zbog neriješenih imovinskih odnosa i lokalne uprave koja nije donijela urbanistički plan, bez kojeg se nije mogla dobiti lokacijska dozvola.

Osim aktivnosti na jugu zemlje, znatne investicije očekuju se u Zagrebu, gdje je u planu obnova hotela Westin i Sheraton. Iako oba imaju po pet zvjezdica, Westin je po prihodima i potencijalu trenutno najjači HUP-ov hotel pa će imati prioritet, no, ulaganja su nakon gotovo sedam godina nužna i u Sheratonu.

Za Šustara transfer dolazi u trenutku u kojem je realizirao najveće Maistrine projekte koje je zacrtao stupanjem na poziciju na kojoj ostaje do veljače. U njegovu mandatu izgrađena su dva luksuzna hotela, Monte Mulini koji je otvoren uoči sezone 2009. te Lone koji bi se trebao otvoriti na jesen. Naime, u gradnju novog konferencijskog hotela Lone, Maistra je uložila gotovo 300 milijuna kuna. To je lani bila najveća investicija u hrvatskom turizmu, a kako se dovršetak gradnje tog hotela planira početkom kolovoza, vjerojatno će ostati najvećom investicijom i za ovu godinu. Maistra, prva hrvatska turistička kompanija po ostvarenom prihodu, time dovršava veliki investicijski ciklus.