×

Terme Tuhelj objavile natječaj za hotel

Posao od 50 milijuna kuna: Terme Tuhelj traže graditelja novog hotela sa 4 zvjezdice kojim će smještajne kapacitete povećati na 270 soba
Terme Tuhelj objavile natječaj za hotel

Terme Tuhelj raspisale su natječaj kojim traže graditelja novog hotela s četiri zvjezdice u Tuheljskim Toplicama, a vrijednost investicije je 50 milijuna kuna. Natječajem se traži najpovoljniji izvođač i koordinator radova, a ponudu treba predati do 30. prosinca ove godine. Investitor će sve ponuđače o konačnom izboru obavijestiti do 20. siječnja 2011. godine, ali natječaj nije obvezujući. Planirani rok početka radova je 14. veljače, a planirani dovršetak 14. prosinca sljedeće godine.

I obnova hotela
Terme Tuhelj u vlasništvu su slovenskih Termi Olimia, čiji su predstavnici početkom studenoga najavili nove investicije u Tuhelju ukupno vrijedne 12 milijuna eura, a oko 50 posto investicije financirat će se novcem Hrvatske banke za obnovu i razvoj. U prvih deset mjeseci ove godine Terme Tuhelj prihodovale su 4,2 milijuna eura, što je šest posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Planira se i obnova dijela starog hotela na koji bi se nadovezao novi objekt. Novi hotel u Tuhelju projektiran je u obliku triju objekata srednje veličine povezanih kongresnim centrom, toplim hodnicima i wellness vrtom.

Kongresni će centar imati dnevno svjetlo, polivalentne i multifunkcionalne dvorane te vanjsku terasu, a moći će ugostiti 450 ljudi. Novi će hotel imati 130 dvokrevetnih soba pa će se ukupni smještajni kapaciteti tuheljskih termi povećati na 270 soba, tj. više od 500 kreveta. U starom će se hotelu obnoviti dvije trećine soba i također podignuti na razinu četiri zvjezdice.

Novi klijenti
Slovenski vlasnici istaknuli su da ulaganjem žele podići kvalitetu ponude u Tuhelju kako bi privukli poslovne i wellness goste veće platežne moći. Pritom su napomenuli da očekuju povećanje prihoda u tuheljskim termama i smatraju da će novim investicijama profitirati hrvatski kontinentalni turizam.