×

HNK Ivana pl. Zajca Rijeka

Rijeka

U Kazalištu je moguće organizirati konferencije, razgovore, okrugle stolove, domjenke a nakon kojih je moguće posjetiti predstavu koja je na repertoaru kao nastavak druženja. Također moguće je postaviti na repertoar predstavu prema želji klijenta tj. ponuditi klijentu otkup predstave s obzirom profil sudionika konferencije, susreta. 
3Broj dvorana
60Kapacitet najmanje dvorane
677Kapacitet najveće dvorane
1000Površina najveće dvorane
HNK Ivana pl. Zajca Rijeka

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Impozantna zgrada današnjeg Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci svečano je otvorena 3. listopada 1885. Vanjština zgrade je podignuta u stilu visoke renesanse dok je unutrašnjost u stilu visokog baroka s mnoštvom štukatura, skulptura i pozlate.  Velika dvorana s gledalištem što ga čine parter, mezanin, dva kata loža i balkon broji ukupno 677 mjesta.


Nakon odluke da se podiže novo Kazalište i odabira ateljea Fellner i Helmer, Riječani su za oslikavanje unutrašnjosti zgrade odabrali bečku firmu „Udruženje umjetnika“.

Ono što je bilo neobično u tom odabiru bila je mladost te trojice autora: Franz Matsch imao je dvadeset i dvije, Gustav Klimt dvadeset i jednu, a Ernst Klimt samo devetnaest godina. Nove su slike pune mašte, komponirane s velikim umijećem i slikane s velikom bravurom.

Dakle, Rijeka je prije Beča prepoznala najvećeg dekoratera svoga doba, umjetnika koji je obilježio prijelaz XIX. u XX. stoljeće, kako u slikarstvu bečke secesije, tako i u europskim umjetničkim kretanjima, i posve mu otvorila vrata. Kada se nađete u riječkom Kazalištu, svakako podignite pogled i oko lustera potražite čarobni trag kista Gustava Klimta...
Repertoar riječkog Kazališta predstavlja spoj svjetskog i nacionalnog te klasičnog i suvremenog. Uz redovnu kazališnu djelatnost odnosno izvedbe predstava i koncerata, priređuju se izložbe te organiziraju susreti i razgovori s publikom.

Dvorane

KinoUčionicaKonferencijaU-oblikBanketKoktel

Gledalište

Najveći kapacitet: 677. Površina: 1000m²
----

Foyer

Najveći kapacitet: 60. Površina: 50m²
--

Orkestralna dvorana

Najveći kapacitet: 40. Površina: 75m²
---

Oprema

 • Laptop
 • TV
 • DVD/Blu-Ray player
 • Fotokopirka
 • Printer
 • Skener
 • Faks
 • Mikrofon bežični

Usluge

 • Catering
 • Dekoriranje
 • Foto usluge

Udaljenosti

-Centar grada(m)
-Zračna luka(m)
-Autobusni kolodvor(m)
-Željeznički kolodvor(m)

Kontakti

Uljarska 151000 Rijeka, Hrvatska
tel: 051 355-900faks: 051 212-600
mail: web: www.hnk-zajc.hr
Sales
tel: 051 355 924
mail:
HNK Ivana pl. Zajca Rijeka

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Možda će vas zanimati