×

Hotel Bitoraj

Fužine

Hotel Bitoraj je u vlasništvu obitelji Kauzlarić i nastavlja dugu ugostiteljsku tradiciju prvog fužinarskog pansiona Neda otvorenog 1933. godine. Smješten je u samom centru Fužina, dobro okružen stoljetnim goranskim šumama sa osiguranim parkingom za svoje goste. U potpunosti obnovljen u rujnu 2007.g. Hotel Bitoraj Vam nudi komociju koja će Vas iznenaditi i opustiti, ne samo Vaše tijelo već i duh. Naše luksuzno opremljene sobe ispunit će Vaše kako poslovne tako i profinjene privatne zahtjeve. Moderan ADSL pristup internetu omogućit će Vam nesmetano obavljanje posla dok uživate u nezamjenjivom miru goranskih šuma. Našu već dobro provjerenu gastronomsku ponudu autohtonih goranskih jela uz svakodnevnu živu glazbu imate priliku kušati u a la carte Restoran Bitoraj koji svoje goste neporemećenom kvalitetom privlači ponovno i ponovno.
4Broj zvjezdica
2Broj dvorana
30Kapacitet najveće dvorane
20Broj smještajnih jedinica
Hotel Bitoraj

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Fužine su jedno od najmlađih mjesta Gorskog Kotara. Nalaze se na nadmorskoj visini od 730 m, a najviši vrh u okolici je Viševica 1428 m. Mjesto je karakteristično po miješanju tople primorske i hladne goranske klime, a okruženo je šumama crnogorice (jele, smreke) i bjelogorice (bukve). Prosječna temperatura je 7.6°C. Smještajni kapaciteti su zadovoljavajući, pa tako na području općine raspolažemo sa više od 450 kreveta u komercijalnom i privatnom smještaju. Smještajni kapaciteti su odlično opremljeni i pružaju visoku razinu kvalitete smještaja. Svaku godinu proširuje se ponuda turističkih sadržaja.

Najveća atrakcija je špilja Vrelo koja je udaljena 3 km od centra Fužina i nalazi se uz samu cestu i ima svoje vlastito parkiralište što omogućuje dolazak automobilom ili autobusom do samog odredišta. Također se do nje može doći uređenom šetnicom uz lijevu obalu jezera Bajer. Špilja je atraktivna zbog brojnih špiljskih ukrasa, te vodenog toka koji protječe kroz nju. Otkrivena je 1950. godine i jedina je špilja u Europi koju mogu posjetiti i ljudi u invalidskim kolicima jer staza u špilji nema niti jedne stepenice. Špilja je duga 300 metara i za obilazak koji uvijek radimo sa vodičem potrebno je oko 20 minuta.

Za ljubitelje prirode uredili smo i označili 9 pješačkih i biciklističkih staza koje su pogodne za sve, od početnika pa do zahtjevnijih korisnika. Neke staze vode kroz mjesto, no većina njih vodi kroz šumske predjele. Najatraktivnija je staza koja vodi od centra mjesta oko jezera Bajer do jezera Lepenica i natrag. Ona je najmanje zahtjevna, a za ljubitelje sportskih aktivnosti uključuje i trim stazu. Planinari i zaljubljenici u osvajanje vrhova uživati će u pogledu sa okolnih brda i planina poput Viševice, Bitoraja ili Tuhobića, a svatko tko dođe u Fužine trebao bi se popeti na vrh Preradovića odakle se pruža prekrasan pogled na jezero Bajer, Fužine, jezero Potkoš i Ličko polje.

Osim biciklizmom i vodenim sportovima, odnedavno se može baviti i tenisom na tri teniska terena u parku Gorica, a ljubitelje adrenalinskih sportova zadovoljiti će paragliding u Liču ili paint ball u Vratima.

Poklonici vjerskog turizma a i svi ostali trebali bi obići crkvu sv. Antona Padovanskog u Fužinama koja je izgrađena 1833. i najveći je sakralni objekat u Gorskom Kotaru. Posebnost crkve su originalne freske koje je naslikao hrvatski slikar Antonini. Također ne treba propustiti posjet crkvi Majke Božje Lurdske u Vratima koja se izdvaja unutrašnjim drvenim interijerom. U Liču, najstarijem mjestu općine Fužine, nalazi se crkva svetog Jurja i svetište Majke Božje Snježne u Ličkom polju. Svetište ima povijest koja datira iz 1733. godine kada su prema predaji ličani krenuli u obnovu ruševne crkve svetog Ivana Krstitelja, ali im se crkva stalno rušila da bi 5. kolovoza pao snijeg. Napravila se kapelica od snijega, a u njoj se ukazala Majka Božja. Zato se umjesto prvobitne zamisli izgradila kapela posvećena Gospi Snježnoj.

Dvorane

KinoUčionicaKonferencijaU-oblikBanketKoktel

Salon Diana

Najveći kapacitet: 30. Površina: 50m²
30202020--

Oprema

 • Video projektor
 • Flipchart
 • Wi-Fi internet
 • Laptop
 • TV
 • DVD/Blu-Ray player
 • Fotokopirka
 • Printer
 • Skener
 • Faks
 • Ozvučenje
 • Mikrofon
 • Mikrofon bežični

Usluge

 • Catering
 • Parking

Udaljenosti

-Centar grada(m)
28Zračna luka(km)
12Autobusni kolodvor(km)
-Željeznički kolodvor(m)

Kontakti

Sveti križ 151322 Fužine, Hrvatska
tel: 051 830 005faks: 051 830 004
mail: web: www.bitoraj.hr
Davor Pavičevićvoditelj prodaje
tel: 051 830 005mob: 099 3152 412faks: 051 835 060
mail:
Hotel Bitoraj

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Možda će vas zanimati