×

Kavana i restoran Lvxor

Split

Kavana Lvxor nalazi se u centru Dioklecijanove palače na Peristilu, a tijekom vremena postala je omiljeno okupljalište splitske kulturno-društvene elite, kao i nezaobilazna lokacija za domaće i strane turiste u gradu Splitu.
1Broj dvorana
20Kapacitet najmanje dvorane
20Kapacitet najveće dvorane
-Površina najveće dvorane

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Svoju prepoznatljivost izgradila je na vrhunskoj aromi Julius Meinl kave, domaćim slatkim delicijama, nacionalnoj slow food kuhinji i bogatoj vinskoj karti, dok ugodan ambijent upotpunjavaju i nezaobilazne piano i jazz večeri te ostala kulturna događanja.

U unutrašnjosti kavane i restorana prevladavaju prirodni materijali, drvo i kamen s elegantnim namještajem i detaljima, koji odišu retro elegancijom toplinom, a cjelukupni doživljaj posebnosti upotpunjuje i pogled na vječni Peristil i zvonik sv. Dujma, zaštitnika grada Splita.

Jelovnik pogledajte ovdje

Čudo arhitekture
Kavana LVXOR mjesto je na kojem splitska, ali i svjetska povijest neuobičajeno slikovito govori. Ime je dobila po egipatskom gradu Luxoru, iz kojeg potječu sfinge, mitska bića što ih je rimski car Dioklecijan 305. godine poslije Krista dopremio u svoju tek izgrađenu golemu Palaču na obalama Jadranskog mora, biser antičke arhitekture s očitim pečatom starog Egipta.

U središtu kavane, u podu je označen položaj kružnog antičkog hrama posvećenog rimskoj boginji ljubavi Veneri. Romaničko-gotički stup s ukrasima ostatak je Gradske lože, uprave slobodnog grada - splitske komune, koja je bila smještena upravo na Peristilu, tadašnjem glavnom splitskom trgu. Dakle, LVXOR čuva sve slojeve rasta grada, od Dioklecijanove palače, do 1941. godine kad je unutrašnjost kavane LVXOR osmislio praški arhitekt Josip Kodl, i do današnjeg uređenja kavane koju je oslikao suvremeni splitski umjetnik Petar Grimani, a opremljena je, primjerice, i besplatnim bežičnim pristupom internetu.

Kavana Lvxor ugostila je urbanu glazbu laganog tempa. Vikendom poslušajte renomirane gradske bendove, a srijedom i nedjeljom prepustite se solistima na klaviru.

Danas carski užitak pripada i Vama uz pažljivo birane vrste napitaka, veliki izbor dnevnog tiska i tjednih magazina, restoran, profesionalno osoblje, muziku uživo, izložbe slika. Osjećajte se poput carice i cara na carskom Peristilu u kavani i restoranu LVXOR to je naša želja!

Udaljenosti

-Centar grada(m)
-Zračna luka(m)
-Autobusni kolodvor(m)
-Željeznički kolodvor(m)

Kontakti

Kraj Sv. Ivana 1121000 Split, Hrvatska
tel: 021 341 082tel: 091 6006 903
mail: web: www.lvxor.hr

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Možda će vas zanimati