×

Stancija Kovačići

Matulji

Vinko Frlan, vlasnik i chef kuhinje Stancije Kovačići dan započinje biranjem svježih namirnica, pečenjem domaćeg kruha, spravljanjem domaće tjestenine, nastavlja kreiranjem tradicionalnih jela i završava osmijehom na licu gosta.
4Broj zvjezdica
3Broj dvorana
40Kapacitet najveće dvorane
5Broj smještajnih jedinica
Stancija Kovačići

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Vinko Frlan, vlsnik i chef kuhinje Stancije Kovačići, veliki zaljubljenik u gastronomiju i u ugostiteljstvo svoje dugogodišnje radno iskustvo u poznatim kvarnerskim restoranima zaokružuje svojom obiteljskom poslovnom pričom. Danas tridesetosmogodišnji Vinko Frlan može se pohvaliti već uspješnom osmom godinom postojanja Stancije Kovačići te brojnim zadovoljnim domaćim i stranim gostima. Ne tako davne 2006-te godine Frlan odlučuje napraviti preokret te nakon 8 godina rada u poznatom Kvarnerskom, Kastavskom restoranu Kukuriku, koji u to doba bilježi brojne uspjehe te postaje vodeći hrvatski restoran za slow food, započinje svoj projekat.

Stancija Kovačići, tada starina njegove obitelji, stara obiteljska kuća smještena u mjestu Rukavac, pored Matulja i nedaleko Opatije, u kojoj je nekada bila kovačnica, 2009-te godine otvara svoja vrata kao Restaurant Stancija Kovačići sa sobama za smještaj gostiju kategoriziranih s 4*. Lijepa rustikalna villa uređena u starom mediterasnkom štihu, omeđena mediteranskim vrtom punim ružmarina i lavande pruža gostima potpuni odmor i bijeg od užurbanosti grada.

U svojem restoranu Frlan odlučuje njegovati tradiciju. U svoju kuhinju unosi elemente tradicije, lokalnih namirnica, lokalnih recepata, regije i sezone. Njegova se jela baziraju na svemu onome što nam priroda pruža u datom godišnjem dobu pa će Vam stoga rado u kolovozu  pripremiti divnu juhu od zrelih pomidora, u jesen juhe od bundeve i gljiva, dok će na proljeće nuditi juhe od koprive, šparoga, mladog špinata. U svojem jelovniku nudi jela boškarina, jela pod pekom, domaću tjesteninu ručno rađenu u njegovoj kuhinji, raviole, pljukance, njoke, domaće maneštre, mirisni domaći pečeni kruh, gulaš, koljenice. Frlan uvijek ima i po neko riblje jelo začinjeno ekstradjevičanskim istarskim maslinovim uljem. Frlanova kuhinja je uvijek sezonska, kreativna i ukusna.
 
Restoran
Restoran radi cijelu godinu. Unutrašnjost restorana podjeljena je u 3 međusobno povezane prostorije u koje se može smjestiti do 80-tak osoba. Navedene tri međusobno povezane prostorije koriste se kao sale za sastanke i prostorije za održavanje predavanja, seminara te raznih drugih događanja.

U kuhinji restorana tokom tjedna s chefom Vinkom Frlanom moguće je organizirati kuharske radionice kao dio team building programa za do 15-tak osoba. Postoji mogućnost organizacije vinskih večeri, organiziranje konkretnog vinara koji dolazi u restoran te uz prigodni meni prezentira sva svoja vina na način da o njima govori i daje ih gostima na kušanje.
 
Smještaj
Stancija Kovačići nudi vam smještaj u svoje 4 dvokrevetne i 1 jednokrevetnoj sobi koje su kategorizirane s 4*. Sve sobe su opremljene Tv/Sat, telefon, sef, klima, grijanje, sušilo za kosu, Wi-Fi. Prostrane su i ukusno uređene. Sa prozora ovih opuštajućih oaza pruža se predivan pogled na park prirode Učku.

Gostima  preporučamo dolazak na Kvarner zbog prelijepe Opatije i divne promenade Lungomare dugačke 12 km koja povezuje mjesta na Opatijskoj rivijeri, dolazak bismo preporučili i zbog planinarskih staza koje vode iz mjestašaca smještenih uz samo more Opatijske rivijere do Vojaka, najvišeg vrha Parka prirode Učka s kojega se pruža atraktivan panoramski pogled na cijeli Kvarner i otoke, zbog brojnih šetnica i poučnih staza koje Učka nudi, zbog malih živoposnih gradića i mjesta kao što su Mošćenice, Kastav, Veprinac te simpatičnih priobalnih mjesta poput Voloskog i Lovrana. Također tokom godine ima raznih događanja za vrijeme kojih bi vrijedilo posjetiti regiju.

Dvorane

KinoUčionicaKonferencijaU-oblikBanketKoktel

Dvorana I

Najveći kapacitet: 50. Površina: 70m²
505024207070

Dvorana II

Najveći kapacitet: 25. Površina: 25m²
251616161220

Dvorana III

Najveći kapacitet: 12. Površina: 20m²
121212121012

Oprema

  • Wi-Fi internet
  • Laptop
  • Fotokopirka
  • Printer
  • Skener
  • Ozvučenje
  • Izložbeni prostor

Usluge

  • Catering
  • Dekoriranje
  • Parking

Udaljenosti

4Centar grada(km)
45Zračna luka(km)
12Autobusni kolodvor(km)
12Željeznički kolodvor(km)

Kontakti

Rukavac 5151211 Matulji, Hrvatska
tel: 051 272 106
mail: web: www.stancija-kovacici.hr
Danijela Paliska Frlanvlasnica
tel: 051 272 106mob: 099 2165 009
mail:
Stancija Kovačići

Provjerite raspoloživost i zatražite ponudu!

Organizirate event i zanima vas raspoloživost termina ili trebate detaljnije informacije o našim kapacitetima? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Možda će vas zanimati