×

Cjeloživotno učenje u svrsi poslovnog prosperiteta i stvaranja financijskih vrijednosti

Cjeloživotno učenje sastavni je dio života koji obuhvaća sve njegove aspekte i odnosi se na sve dobne skupine počevši od rođenja. Učimo od svoje okoline, obitelji, društvene zajednice, vrtića, škole, religijskih institucija, radnog okruženja, prijatelja, poznanika i slično.
Cjeloživotno učenje u svrsi poslovnog prosperiteta i stvaranja financijskih vrijednosti

Cjeloživotno učenje sastavni je dio života koji obuhvaća sve njegove aspekte i odnosi se na sve dobne skupine počevši od rođenja. Učimo od svoje okoline, obitelji, društvene zajednice, vrtića, škole, religijskih institucija, radnog okruženja, prijatelja, poznanika i slično. Poslovni aspekt života omogućava nam ostvarivanje financijskih vrijednosti potrebnih za komotniji i sigurniji život, a cjeloživotno učenje u ovom kontekstu odnosi se na usvajanje svih onih važnih osobina, vještina i znanja relevantnih za područje za koje smo se opredijelili i u kojem se želimo usavršiti kako bi u njemu bili najbolji što možemo.

Znanje kao blago koje vas uvijek prati

Ulaganje u cjeloživotno učenje je jedna od najsigurnijih investicija, jer ono što vam se vraća u obliku znanja i vještina više vam nitko ne može oduzeti! Jednom kada osjetite snagu koju vam pružaju usvojena znanja i vještine steći ćete veće samopouzdanje i sigurnost u sebe koji su ključni za ostvarivanje uspjeha u poslovnom svijetu.

Netradicionalni oblici obrazovanja i usavršavanja stručnih poslovnih vještina počeli su dobivati na važnosti već sredinom 19. stoljeća u Europi u SAD-u kada se prihvaćaju metode iskustvenog učenja istraživanjem praktičnih  primjera s usmjerenjem na rješavanje problema. Kasniji razvoj tehnologije, dakako doprinio je i napretku neformalnog sustava obrazovanja, a 21. stoljeće dobiva epitet „doba edukacijske globalizacije“ u kojem geografske granice više ne predstavljaju barijere i ovo tržište postaje brzorastuće u pogledu promjena i samim tim potreba za usvajanjem novih znanja i vještina.
 
Danas kada živimo u depresivnom ekonomskom okruženju u kojem izazovna i nikada kompetentnija radna okolina ima pojačanu potrebu i potražnju za učećim kadrom od kojeg se sada zahtjeva da obnavlja svoje sposobnosti, usvaja nove kompetencije i usklađuje znanja s novim i turbulentnim ekonomskim okružjem. Današnje tržište rada traži „cjeloživotne učenike. „Cjeloživotni učenici“ su osobe koje preuzimaju odgovornost za svoj napredak i spremne su uložiti vrijeme, novac i trud u kontinuirani proces učenja.


Stručna specijalizacija u Poslovnom učilištu Filaks

Programi stručnog usavršavanja koji djeluju u skladu s konceptom cjeloživotnog učenja, moraju polaznicima pružiti relevantna znanja i vještine s kojima će lakše kročiti na svom poslovnom putu, ali i omogućiti im alate i metode koji će im otkriti kako, gdje i na koji način permanentno tražiti nova saznanja i trenirati vještine i po završetku edukacijskog programa.

Ovo je osnovna suština prema kojoj ćete prepoznati kvalitetu poslovnog učilišta u procesu traženja obrazovnog programa za sebe, a na kojoj je izgrađeno i naše Poslovno učilište Filaks. Polaznici programa Poslovnog učilišta Filaks uživaju apsolutne prednosti neformalnog obrazovanja u kojem predavači nisu samo učitelji nego i edukatori, facilitatori koji ih vode do izvora znanja, pokazuju im načine proaktivnog i kreativnog razmišljanja usmjerenog na rješavanje i najzahtjevnijih poslovnih problema. Polaznici uče kroz rad na primjerima poslovnih slučajeva svjetske, ali i domaće prakse primjenjive u vlastitom poslovnom okruženju, rade u malim grupama s vrhunskim stručnjacima i akademski obrazovanim predavačima s bogatom ekspertizom i iskustvom u vođenju edukacija i prenošenju znanja i koji ih uče kako postati „Cjeloživotni učenik“ koji zadovoljava zahtjeve današnjeg tržišta rada.

Upisi u tijeku

Radujemo se što ćemo vam zaželjeti dobrodošlicu u Poslovno učilište Filaks i želimo vam svaki uspjeh u učenju u vedroj kući znanja!

STRUČNA SPECIJALIZACIJA - MARKETING MANAGEMENT

STRUČNA SPECIJALIZACIJA - SALES MANAGEMENT

STRUČNA SPECIJALIZACIJA - SME MANAGEMENT

U tijeku su upisi u 6. generaciju polaznika Poslovnog učilišta Filaks.

Više informacija o programima usavršavanja i otvorenim radionicama potražite na www.filaks.hr ili nas kontaktirajte na 01 2430 137.