×

Multikatedra

Zagreb

MULTIKATEDRA d.o.o. je specijalizirana tvrtka za podučavanje, prevođenje i druge intelektualne usluge.

Imate pitanje? Javite nam se!

Organizirate poslovno ili privatno događanje i zainteresirani ste za naše usluge? Pošaljite upit putem obrasca, naši djelatnici javit će vam se u najkraćem roku!

Osnovne informacije

Tvrtku je 2003. godine osnovao Andrija Mlinarić prof. d.i.e., dugogodišnji instruktor i osnivač dviju privatnih škola za informatiku i strane jezike u Zagrebu (KATEDRA i INFOKATEDRA). Vlasnici i direktori MULTIKATEDRE su Zinka Joh, prof. i Josip Joh, prof.

MULTIKATEDRA obavlja sljedeće usluge:

• individualne i grupne poduke za škole, fakultete, osobne potrebe građana i tvrtke;

• pismeno i usmeno prevođenje svih stranih jezika;

• pronalaženje najpogodnijeg instruktora prema potrebama klijenta;

• pripreme za polaganje klasifikacijskih ispita;

• tečajevi iz informatike, stranih jezika i drugih područja;

• pomoć učenicima i studentima u učenju i polaganju ispita.

Naši instruktori su stručnjaci u svom području (sveučilišni i srednjoškolski profesori, nastavnici osnovnih škola, diplomirani inženjeri, studenti, informatičari, izvorni govornici stranih jezika, zanatski majstori, učitelji glazbe, plesa, sporta, ...). Oni pružaju poduke iz svih nastavnih predmeta osnovne škole, srednjih škola, fakulteta te poduke za osobne potrebe građana i potrebe tvrtki (pogledajte popis poduka).

Naši prevoditelji su stručnjaci za strane jezike: profesori, studenti i izvorni govornici. Oni obavljaju sve vrste prijevoda sa stranih jezika na hrvatski i obrnuto (pogledajte vrste prijevoda).

MULTIKATEDRA daje zainteresiranim građanima besplatne savjete za najlakše i najbrže svladavanje određenog gradiva te im omogućava uvid u bazu podataka instruktora koji su naši suradnici. Kompjutorski pronalazimo najboljeg instruktora koji odgovara željama i mogućnostima kandidata koji treba poduku. Kandidat može izabrati instruktora prema cijeni poduke, mjestu stanovanja, stručnoj spremi, starosti, spolu i dr. Kandidat također može izabrati individualne ili grupne poduke te mjesto održavanja poduka.

MULTIKATEDRA ima trajnu misiju "uvođenja reda" u djelatnost privatnog podučavanja. Surađujući s našim centrom, instruktori doprinose povećanju digniteta nastavničke struke.

STANDARDNI PISMENI PRIJEVOD
Standardni pismeni prijevod odnosi se na tekstove koji nisu stručni (usko specijalizirani) pa nije potrebno angažirati stručnjaka iz tog područja i/ili koristiti specijalizirane rječnike.

STRUČNI PISMENI PRIJEVOD
Stručni pismeni prijevod odnosi se na stručne (usko specijalizirane) tekstove pa je potrebno angažirati stručnjaka iz tog područja i/ili koristiti specijalizirane rjrčnike.

OVJERENI PISMENI PRIJEVOD
Ovjereni pismeni prijevod je prijevod koji pečatom ovjerava ovlašteni sudski tumač za taj jezik.

USMENO KONSEKUTIVNO PREVOĐENJE
Kod konsekutivnog prevođenja, prevoditelj uživo prevodi govornikove riječi slušateljima. Za razliku od simultanog prevođenja, govornik radi pauze u govoru. U tim pauzama prevoditelj izgovara prijevod njegovih riječi. Konsekutivno prevođenje obično se obavlja na privatnim ili poslovnim sastancima, predavanjima, ekskurzijama i sl.

USMENO SIMULTANO PREVOĐENJE
Kod simultanog prevođenja, prevoditelj uživo i istovremeno prevodi govornikove riječi slušateljima. Govornik ne radi pauze u govoru. To je najzahtijevniji način prevođenja i zahtjeva od prevoditelja veliku koncentraciju i poznavanje tematike koju prevodi. Najčešće se obavlja prilikom većih konferencija, radio ili TV emisija. Simultano prevođenje obavlja se uz pomoć tonske kabine i slušalica.

LEKTURA TEKSTA
Za naručitelje koji trebaju prijevod vrlo visoke kvalitete, preporučujemo dodatnu lekturu teksta. Lektoriranje obavlja stručni prevoditelj-lektor koji izvrsno poznaje gramatiku, sintakse i stil pisanja u dotičnom jeziku. Za tekstove objavljene bez lekture ne preuzimamo odgovornost.

KOREKTURA TEKSTA
Za tekstove namijenjene objavljivanju preporučujemo dodatnu korekturu teksta. Korektura je dodatno precizno čitanje teksta i ispravljanje eventualnih sitnih pogrešaka u pisanju. Za tekstove objavljene bez korekture ne preuzimamo odgovornost.

PRIJEPIS TEKSTA
Ponekad je potrebno tekst prepisati na računalo s nekog drugog medija (pismo, knjiga, liječnički nalaz i sl.). MULTIKATEDRA obavlja uslugu prijepisa tekstova. Prijepis i obračun rade se isključivo na računalu.

Cjenik usluga prevođenja
Cjenike možete pogledati ovdje.

Hercegnovski put 4110000 Zagreb, Hrvatska
tel: 01 2945 952faks: 01 2917 210
mail: web: www.multikatedra.hr

Možda će vas zanimati