×

Adriatica.net u Berlinu predstavila inovacije u poslovanju

Lansiranje novog online booking sistema goadriatica.com - jedinstvenog na tržištu, implementacija SAP-a, kao i intenzivnije DMC djelovanje i novi produkcijski pristup - „Šest priča o Hrvatskoj“, neke su od ključnih strateških smjernica grupacije za nadolazeći period
Adriatica.net u Berlinu predstavila inovacije u poslovanju

Za vrijeme trajanja Sajma turizma ITB Berlin Ivan Gadže, predsjednik Uprave adriatica.net Grupe medijima je predstavio strateške investicije i smjernice grupacije pred samu turističku sezonu.

Izvršna direktorica sektora produkcije i marketinga Atlasa Sanja Buterin prisutnima je predstavila novi koncept predstavljanja Hrvatske i kreiranja novih turističkih produkata – „Šest priča o Hrvatskoj“, naglasivši kako je cilj Atlasa okretanje potrebama klijenata. Strateške investicije u tehnologiju: „Prije godinu dana počeli smo s odabirom gotovog softverskog rješenja s ciljem uvođenja nove distribucijske platforme za cijelu grupaciju i kreiranja banke kreveta za regiju Jadran (Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Sjeverna Italija). Cilj nam je, između ostalog, biti ONE STOP SHOP za touroperatore, koji će putem dinamičkog paketiranja svojim kupcima moći ponuditi smještaj, let, transfer, izlet i osiguranje sukladno njihovim individualnim željama i potrebama; pojasnio je gospodin Gadže. Sustav trenutno u ponudi ima preko 400 hotela, privatni smještaj, svjetionike i transfere, a u skoroj budućnosti ponuda će biti proširena i na ture i grupe, izlete i ponudu zrakoplovnih karata.  Riječ je o jedinstvenom sustavu u Hrvatskoj u konceptu B2B prodaje koji savršeno prati komparativne prednosti grupacije – snagu nabave (najveći zakup smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj), kao i vlastitih operacija (pokrivanje svih ruta u Hrvatskoj uz kompetitivne cijene). Važno je napomenuti kako se novi sustav odlikuje i atraktivnim popratnim sadržajem, uključujući opise, mape i fotografije. 

Ivan Gadže dodaje: „Globalna gospodarska kretanja proteklih godina donijela su brojne poslovne izazove na koje je adriatica.net Grupa odgovorila uvođenjem novih poslovnih procesa u poslovanje kako bi svoje usluge učinila još konkurentnijima. To nam je omogućilo bržu prilagodljivost poslovnim promjenama, te brži i efikasniji pristup našim proizvodima i uslugama.“ Jedna od tih promjena je i implementacija informacijskog poslovnog sustava SAP koji će dodatno optimizirati poslovne procese, čime Atlas postaje prva turistička agencija u Hrvatskoj s implementiranim SAP-om. Implementacija SAP-a povećat će konkurentsku prednost tvrtke, omogućiti dobivanje kvalitetnog transakcijskog i izvještajnog sustava i smanjiti troškove poslovanja.

„Šest priča o Hrvatskoj“ (The Six Worlds of Croatia)
Osim investicija u tehnološkom smislu, Atlas je dodatno zaokrenuo pristup tržišnim potrebama i svoju ponudu koncipirao sukladno željama klijenata. Cilj novog produkcijskog pristupa – „Šest priča o Hrvatskoj“: Razigrana Hrvatska (sunce i more, obitelji, djeca), Romantična Hrvatska, Prirodne ljepote Hrvatske (ekološki aspekt, povratak prirodi, naglasak na kontinentalnoj Hrvatskoj i Istri), Klasična Hrvatska (povijest, kultura…), Avanturistička Hrvatska i Gastro Hrvatska, razvoj je novih produkata sukladno povratnim informacijama s tržišta i jasno definiranje ciljanih skupina.

„Osim uživanja u suncu i moru, naši klijenti traže povratak prirodi i autentični doživljaj. Investicije i stvaranje vlastitih turističkih proizvoda, te preuzimanje određenog poslovnog rizika u današnjem su poslovanju DMC-a osnova za uspjeh.“, zaključila je Sanja Buterin.