×

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić izabran za potpredsjednika European Travel Commisiona

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izabran je za potpredsjednika European Travel Commisiona (ETC - Europska putnička komisija).
Direktor HTZ-a Kristjan Staničić
Direktor HTZ-a Kristjan Staničić
Foto: HTZ

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izabran je za potpredsjednika European Travel Commisiona (ETC - Europska putnička komisija), najvažnijeg i najstarijeg međunarodnog turističkog udruženja u Europi kojeg čine 33 nacionalne europske turističke organizacije, kao i pridruženi članovi među kojima su agencije, pružatelji usluga u turizmu, prijevoznici i dr. Ovim izborom Hrvatska, po prvi puta u povijesti od punopravnog članstva od 1997. godine, ima svog predstavnika u predsjedništvu ETC-a!

„Zahvaljujem europskim kolegama na ukazanom povjerenju koje je ujedno dokaz kvalitetnoga rada Hrvatske turističke zajednice na tržištima Europe, ali i na dalekim tržištima. Ovo je ujedno priznanje za hrvatski turizam i Hrvatsku koja je i u ovoj vrlo zahtjevnoj godini potvrdila status najsigurnije turističke destinacije na Mediteranu. Budući rad ETC-a bit će još snažnije fokusiran na izgradnji prepoznatljivog imidža Europe kao destinacije i njezina identiteta, kao i na još jačoj suradnji sa svim dionicima u turizmu na području održivosti, povezanosti, sigurnosti i kriznog menadžmenta što se u situaciji globalne pandemije korona virusa pokazalo neophodnim“, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako će na sutrašnjem dijelu sjednice članicama ETC-a biti predstavljen sustav eVisitor za kojeg je interes za kupnju iskazalo nekoliko europskih turističkih organizacija.

Direktor Staničić imenovan je za potpredsjednika na 99. sjednici Opće skupštine ETC-a održanoj online. Za predsjednika ETC-a izabran je Luis Araujo, predsjednik Nacionalne turističke direkcije Portugala.

Izbor direktora Staničića komentirao je i Eduardo Santander, izvršni direktor ETC-a. „Iskrene čestitke Hrvatskoj i gospodinu Staničiću na imenovanju. Sada, više nego ikada prije, europski turistički sektor treba snažne smjernice i vodstvo. Uvjeren sam da će veliko iskustvo gospodina Staničića, u kombinaciji s ugledom Hrvatske turističke zajednice kao renomirane institucije, značajno doprinijeti daljnjem održivom razvoju europskog turizma u godinama koje dolaze“, poručio je Santander.

Podsjećamo, ETC je osnovan 1948. godine, a predsjednik i potpredsjednici se biraju na općim skupštinama udruženja iz kvote punopravnih članova na mandat od tri godine. HTZ aktivno sudjeluje u radu ETC-a kroz brojne kampanje, povlačenje sredstava iz EU fondova te kroz suradnju s državama članicama i predstavništava HTZ-a na dalekim tržištima s prekomorskim predstavništvima ETC-a u Kini, Brazilu, SAD-u i Kanadi.