×

ECTAA: Apel Europskoj komisiji da se okonča karantena i razvije zajednički EU protokol o testiranju

Više od 20 putničkih i turističkih udruga Europske unije uputilo je otvoreno pismo predsjednici Europske komisije von der Leyen, nakon daljnjeg dramatičnog smanjenja zračnog putničkog prometa
ECTAA
ECTAA

Europsko udruženje putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) jedan je od supotpisnika otvorenog pisma upućenog predsjednici Europske komisije von der Leyen za ukidanje mjera karantene i izrade zajedničkog EU protokola testiranja.

Zahtjeva se izrada jedinstvenog EU protokola za testiranja na putovanjima od strane medicinske struke, turističkog sektora i samih država članica s ciljem uspostavljanja slobodnog kretanja ljudi, jačanja turističkih aktivnosti te osiguravanja egzistencije za više od 27 milijuna Europljana koji rade u sektoru turizma. Radi se o inicijativi zrakoplovnih tvrtki i zračnih luka te više od 20 europskih turističkih udruženja iz područja željezničkog i cestovnog prometa, hotela, restorana i barova, turističkih agencija i turoperatora, turističkih zajednica, kampova, parkova, taksi prijevoznika.

Akcija će biti popraćena kampanjom na društvenim mrežama #testdonttrap #noquarantine. Ideja je napraviti kratke video zapise s izjavama putnika ili turističkih djelatnika kako bi se pokazalo kako mjere karantene i dalje negativno utječu na naše živote, posao, planove i putovanja.