×

Hamburški kongresni ured najavio otvaranje najvećeg kongresnog centra u Njemačkoj

U sklopu ovogodišnjeg IMEX-a, Kongresni ured Hamburga predstavio je 12 novih kongresnih prostora, među kojima i obnovljeni kongresni centar od 36.000m2 s 50 dvorana
HCB na IMEX-u
HCB na IMEX-u
Foto: HCB

Pomorski njemački grad, Hamburg, s ponosom je na ovogodišnjoj međunarodnoj kongresnoj burzi IMEX Frankfurt predstavio svoje nove kongresne kapacitete pod sloganom „Dive into the heart of Hamburg“ (Uronite u srce Hamburga). Zajedno sa svojom maskotom, mornarom Paulom, tim Hamburškog kongresnog ureda (HCB) prezentirao je tako objekte od kojih su mnogi tek nedavno otvoreni, a protežu se u rangu od jednog od najvećih europskih kongresnih centara do boutique hotela nadahnutog Francuskom.

Obnovljeni CCH – Congress Center Hamburg imat će čak 50 kongresnih dvorana

Modernizirani CCH - kongresni centar Hamburg bit će najveći takve vrste u Njemačkoj kada se ponovno otvori 2020. godine. Ukupne veličine 36.000m2, sadržavat će 12.000m2 izložbenog prostora i 12.000 mjesta u do 50 dvorana. Obnovljeni centar moći će ugostiti nekoliko istovremenih događaja, a veliki ulazni prostor na 12.000m2, koji svojom visinom doseže visinu glavne zgrade, osigurava dodatni višenamjenski prostor za organizaciju događanja.

CCH - kongresni centar Hamburg

Novi CCH dizajniran je da ponudi maksimalnu fleksibilnost i najveću moguću funkcionalnost. Mnoge dvorane mogu se po potrebi povećati ili smanjiti, a istovremena događanja mogu se ugostiti gotovo bez ograničenja. Kao pozornica za svijet, CCH će ponovno postaviti standarde unutar međunarodne kongresne scene. Svojim novim prostorom predvorja i ulaznim holom preplavljenim dnevnom svjetlošću koji se podiže u visinu glavne zgrada, CCH će iznenaditi posjetitelje potpuno novim iskustvom. Sve to u samom središtu Hamburga, sa željezničkim kolodvorom ICE na samom pragu.

CCH - kongresni centar Hamburg

Jedinstveni debi na IMEX-u s CCHAIR RACE 4D i nagrada Paul Flackett IMEX Academy Award 

Na štandu HCB-a na IMEX-u, posjetitelji su mogli upoznati novi kongresni centar kroz virtualnu stvarnost na sjedalu CCHAIR RACE 4D. Pokretno sjedalo kontrolirano je hidrauličkom platformom pa su višedimenzionalni pokreti sjedala sinkronizirani s kratkim filmom koji korisnik gleda na setu VR naočala. Film vodi korisnika na virtualnu vožnju toboganom kroz novi CCH - kongresni centar Hamburg. Čak i posjetitelji bez VR naočala mogli su pratiti CACHER RACE 4D jer se na velikom zaslonu mogla vidjeti vožnja iz perspektive korisnika.

Na svečanoj završnoj večeri IMEX-a dodijeljene su brojne nagrade kongresnim stručnjacima, među kojima i Paul Flackett IMEX Academy Award, koje su ime dobile u čast bivšem predsjedniku IMEX grupe. Tri izvanredne žene prepoznate su po svojoj dugoročnoj predanosti industriji, za pomicanje granica oko inovacija, razumijevanje važnosti besprijekorne usluge i sposobnosti da izvuku najbolje iz tima. Među njima je bila i Heike Mahmoud, glavna operativna direktorica, CCH - kongresnog centra Hamburg.

Bogata ponuda kongresnih hotela

Uz impresivan novi kongresni centar, Hamburg je na IMEX-u predstavio i bogatu ponudu kongresnih hotela:

  • Jufa Hotel Hamburg HafenCitys  - hotel s 200 zvjezdica smješten je u srcu najvećeg europskog gradskog razvojnog projekta HafenCity. Ima pet dvorana za radionice i seminare u kojima može sudjelovati do 500 sudionika.
  • Tortue Hamburg je butik hotel sa 160 soba i nudi boemski savoir vivre (znati živjeti). Ima tri dvorane za sastanke (dvije s izlazom na balkon) i privatne salone za objedovanje.
  • Hotel Le Meridien Hamburg Marriott s 275 soba, sada organizatprima događanja nudi još i više. Uz postojeće kongresne kapacitete, nova zgrada ponudit će još 6 impresivnih konferencijskih dvorana, 5 soba za sastanke i 1 salu za bankete, od kojih mnoge nude pogled na slikovito jezero Alster. Ponuda je zaokružena dvokatnim krovnim barom i terasom.
  • The Grand Elysee - najveći konferencijski hotel s pet zvjezdica u privatnom vlasništvu u Njemačkoj sadrži ujedno i najveću hotelsku salu za bankete u Njemačkoj kao i 30 ekskluzivnih dvorana za sastanke. Također ima impresivan pogled, smješten u srcu parka Moorweidenpark.
  • Soba s pogledom je upravo ono u čemu će sudionici kongresnih događanja uživati u hotelu Empire Riverside - kuli od bronce koju je projektirao britanski arhitekt David Chipperfield, a koja ima devet konferencijskih prostorija s pogledom na grad i poznatu rijeku Elbu.

Florian Gerdes, voditelj marketinga u HCB, je istaknuo: „Organizatori događanja su na IMEX-u u Frankfurtu imali priliku uroniti u srce našeg živahnog pomorskog grada. Uz veliki raspon objekata i niz inovativnih poduhvata u gradu, Hamburg uistinu ima mnogo toga za ponuditi.“