×

Hibridni MEETEX 2022 predstavlja nove niše MICE industrije

Novo izdanje jedine hrvatske MICE B2B burze MEETEX predstavlja novu nišu izlagača u segmentu luksuznih i boutique hotela, destinacijskih vjenčanja i organizacije evenata
MEETEX 2021
MEETEX 2021

Nakon velikog uspjeha prethodnih izdanja hrvatska kongresna burza MEETEX stekla je status jedne od 10 najboljih europskih B2B burzi u kongresno-incentive industriji prema anketi koju je proveo magazin Kongres među gotovo 80.000 međunarodnih profesionalaca kongresne industrije. Jedinstveni hibridni format u dva dijela, koji je prošle godine oduševio sudionike i rezultirao najvećim brojem izlagača ikad, gotovo 1.000 odrađenih sastanaka 1-na-1 te manje od 2% nepojavljivanja na sastancima, obilježit će i MEETEX 2022. Prvi dio održat će se od 15. do 17. ožujka 2022. u virtualnom formatu koji će se sastojati od unaprijed dogovorenih sastanaka 1-na-1, prezentacija hrvatskih izlagača i tvrtki te edukativnih webinara. Drugi dio je predviđen za svibanj, a podrazumijeva druženja uživo kroz studijska putovanja u najbolje hrvatske MICE destinacije.

„Pripreme za MEETEX 2022 teku vrlo dobro, pogotovo s obzirom na okolnosti i na nepredvidivost pandemije. Naša procjena „better safe than sorry“ iz jeseni 2021. da ipak u 2022. ostanemo na našoj jedinstvenoj dvodijelnoj hibridnoj varijanti, očito je bila dobra jer smo svjedoci otkazivanja ili premještanja raznih međunarodnih događanja uživo predviđenih za veljaču, ožujak pa čak i travanj 2022.“, rekao je Adem Braco Suljić, suosnivač i direktor MEETEX-a.

Proširen portfelj izlagača i sadržajan program virtualnog dijelaOrganizacijski tim nacionalne kongresne burze i ove se godine potrudio da europskim i svjetskim kupcima kongresno-incentive industrije predstavi nešto sasvim novo. Uobičajeni skup izlagača koji se do sada sastojao od PCO & DMC agencija, MICE hotela, kongresnih i event prostora, turističkih zajednica, kongresnih ureda i pružatelja usluga, sada je proširen na nove niše industrije. Tako će se na ovogodišnjem MEETEX-u predstaviti i hrvatski luksuzni i boutique hoteli kao idealni domaćini jedinstvenih incentiva i događanja, posebni event prostori, organizatori destinacijskih vjenčanja, tvrtke za organizaciju događanja te ostali pružatelji usluga u industriji događanja. Prijave su već u tijeku te se do sada prijavilo gotovo 40 izlagača, a tko je među njima, možete provjeriti na ovom linku.

MEETEX 2021

Sudjelovanjem na kongresnoj burzi MEETEX hrvatski izlagači će dobiti priliku upoznati vodeće međunarodne organizatore putovanja i donositelje odluka u kongresnom, incentive, luksuznom i segmentu destinacijskih vjenčanja, koji su kvalificirani, prethodno pomno provjereni te je dokazan njihov konkretan interes i opseg poslovanja izravno za Hrvatsku. Organizatori očekuju da će se standardni broj od 60-70 hosted buyera povećati za još 15-20 onih iz niša luksuznih putovanja i destinacijskih vjenčanja.

„Prijave teku dobro i od strane izlagača, jer je kotizacija zbog hibridnog izdanja i dalje iznimno niska, ali i od strane kupaca jer su i MEETEX i Hrvatska kao destinacija zadržali jako dobru reputaciju. Moram reći da smo svi vrlo pozitivno iznenađeni velikim interesom ozbiljnih kupaca iz doslovno cijelog svijeta za luksuzne/boutique hotele i destinacijska vjenčanja. Očito je da smo dobro pogodili niše kojima je nedostajalo vidljivosti. Sve u svemu, očekujem da će i ovaj MEETEX, kao i svi do sad, bez obzira na okolnosti, proći i više nego uspješno te da će se pozitivni rezultati našeg angažmana, i naravno, potpore svih uključenih partnera i izlagača, osjetiti vrlo brzo.“ zaključio je Suljić.

U pauzama između sastanaka i ove godine sve sudionike očekuju zanimljiva predstavljanja hrvatskih izlagača, destinacija i dobavljača koji imaju inovativne proizvode, kao i edukacijski te networking program. Osim međusobne interakcije, druženja i dijeljenja iskustava, u ovim segmentima imat ćemo priliku čuti i neke od hrvatskih i inozemnih profesionalaca iz industrije, među kojima su prof. dr. sc. Oliver Kesar, redoviti profesor na Katedri za turizam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i priznati svjetski stručnjak kongresno-incentive industrije, dr. Rob Davidson.

MEETEX 2021

MEETEX 2022 uživo – studijska putovanja u svibnjuNakon prvog, poslovnog dijela MEETEX-a izlagači će odabrati kupce koje smatraju najboljima za svoju destinaciju te ih, uz suradnju s HTZ-om, TZGZ-om i lokalnim turističkim zajednicama, ugostiti uživo pružajući im na taj način najbolje iskustvo i doživljaj Hrvatske kao kongresne, incentive i event destinacije, kao i destinacije za vjenčanja. Ovaj drugi dio održat će se u proljeće 2022., ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, kroz nekoliko studijskih putovanja po hrvatskim destinacijama sa zajedničkom „stanicom“ u Zagrebu u kojem će se osim druženja i umrežavanja sudionika, održati i VIP event uživo.

Prijave za sudjelovanje na MICE burzi MEETEX 2022 su u tijeku, a organizatori su za izlagače osigurali posebne popuste za članove HUPKT-a, kao i za one koji su sudjelovali na prijašnjim izdanjima. Više informacija o programu, cijenama i registraciji pronađite na meetex.eu.