×

Hoteli Podgora postaju Medora hoteli i ljetovališta

Predsjednik uprave Hotela Podgora d.d., Zrinko Kamber, predstavio je na konferenciji za novinare novi hrvatski turistički brend, Medora hoteli i ljetovališta, koji ulaže u obnovu hotela u Podgori.
Medora hoteli i ljetovališta
Medora hoteli i ljetovališta

Hoteli Podgora d.d., hotelsko poduzeće u istoimenom mjestu na Makarskoj rivijeri, započelo je intenzivan proces osuvremenjivanja i razvoj vlastite ponude koji uključuje formiranje novog tima, temeljitu obnovu dijela hotela te pozicioniranje na tržištu pod nim krovnim brendom - Medora hoteli i ljetovališta. Izrada brend strategije povjerena je agenciji Brandoctor, dok je novi vizualni identitet oblikovala agencija Bruketa&Žinić OM.

U prvoj fazi ovog projekta uloženo je više od 30 milijuna kuna, a ulaganje u drugu fazu iznosi oko 75 milijuna kuna, što je u skladu s prethodno preuzetim obvezama iz predstečajne nagodbe. Navedene promjene naziva tvrtke, iako se marketinški već koristi, stupaju na snagu od 2016. godine, a otvorenje kompleksa Medora Auri Family Beach Resort će biti u lipnju pa se prvi gosti očekuju već sljedeće sezone.

Dotakni more, zagrli planinu
Medora nosi ime po endemskoj vrsti školjke nastanjene na Biokovu, koja na visokoj nadmorskoj visini prkosi svim mjenama te, iako se more davno povuklo s te visine, ona ipak nepokolebljivo ostaje. Upravo zbog svoje izdržljivosti Medora je odabrana kao simbol očuvanja podgorske tradicije i novi preporod cijelog mjesta. Koncept novog brenda, kao i njegova implementacija, uključuju snažno povezivanje s lokalnim stanovništvom i zajednicom, povezujući tradicionalne vrijednosti sa suvremenim turističkim trendovima.

Medora Auri Family Beach Resort

“Želja nam je aktivno uključiti mještane ovog kraja u razvoj autentičnog turističkog proizvoda, utemeljenog na tradiciji i jedinstvenom prirodnom spoju Jadranskog mora i planine Biokovo. Na to jasno ukazuje naš novi slogan - “Dotakni more, zagrli planinu”– kroz kojega ćemo objediniti širok spektar aktivnosti i atrakcija koje se nalaze na prostoru od mora do planine i ponuditi ga gostima koji dolaze na našu obalu u potrazi za sadržajnijim odmorom. Temeljni cilj je pokrenuti novi preporod Podgore, tradicionalne vrijednosti na suvremen način plasirati na zahtjevno turističko tržište i na taj način vratiti Podgoru među najpoželjnije destinacije na hrvatskom dijelu Jadrana” – izjavio je predsjednik uprave Zrinko Kamber.

Medora Auri Family Beach Resort
U novom razvojnom konceptu dosadašnji hoteli Minerva i Mediteran spajaju se u jedinstveni odmorišni kompleks – Medora Auri Family Beach Resort koji se nalazi na samoj šetnici uz obalu mora. Kompleks je prvenstveno namijenjen obiteljima na aktivnom odmoru, ali pruža i velike mogućnosti za boravke izvan glavne turističke sezone. Uz 313 moderno dizajniranih soba i hotelskih apartmana s pogledom na more i obližnje dalmatinske otoke, hotel će imati niz sadržaja - kompleks bazena, dječje igraonice s raznovrsnim animacijskim programima, welness, fitness, panoramski i cocktail bar te a la carte restoran i ostale sadržaje na plaži.

Medora Auri Family Beach Resort - soba

Iako pretežno obiteljski, ovaj kompleks imat će i kongresnu ponudu. Konferencijska dvorana koja može primiti do 120 osoba, opremljena suvremenom tehnologijom, bit će idealna za manje skupove i konferencije. „Obzirom na prometnu povezanost lokacije sa zaleđem i ponudu koju ćemo imati, a koja je konkuretna s okolicom, nadamo se da ćemo oživjeti i poslovni turizam na ovom području. Osim same konferencijske dvorane, u ponudi ćemo imati i brojne insentiv ativnosti, pa je naša ponuda idealna za teambuildinge. Naša komparativna prednost je upravo taj spoj mora i planine te brojne aktivnosti koje on omogućava.“ istaknuo je Kamber.

Od ostalih ulaganja u Medori vrijedno je spomenuti obnovu manjeg aparthotela Medora Vinto, koji će sadržavati 7 moderno dizajniranih apartmana te ulaganje u modernizaciju autokampa Sutikla.