×

Hrvatska kongresna ponuda predstavljena na sajmu IMEX Frankfurt

IMEX Frankfurt jedna je od najvećih svjetskih kongresnih burzi, a ove godine se na hrvatskom štandu, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, predstavilo osam suizlagača - kongresnih hotela, agencija te kongresnih ureda
Hrvatska kongresna ponuda predstavljena na sajmu IMEX Frankfurt

Hrvatska turistička zajednica i ove je godine predstavila hrvatsku kongresnu ponudu na sajmu IMEX koji se održavao u Frankfurtu od 15. do 17. svibnja 2018. godine. Uz HTZ kao glavnog izlagača, na sajmu je svoju ponudu predstavilo ukupno osam suizlagača, među kojima su turističke zajednice grada Zagreba i Dubrovnika, odnosno njihovi kongresni uredi te Adriatic Luxury Hotels, Ban Tours, Elite Travel, Esplanade Zagreb, Spektar putovanja i Valamar.

Dodajmo kako je na sajmu u Frankfurtu, nakon premijernog predstavljanja na sajmu ITB u Berlinu, predstavljen novi koncept i kreativno rješenje hrvatskog štanda. Riječ je o radu „Povezivanje raznolikost i otvorenost“, tima Grupa + Arhikultura (Tihana Taraba, Filip Despot, Christian Rendulić). Naglasak novog rješenja nastupa na sajmovima svojom pojavnošću pruža dojam otvorenosti, vizualne jasnoće i urednosti te kvalitetne organizacije koja se ostvaruje i standardizacijom isticanja vizualnih obilježja izlagača na pojedinačnim štandovima te dizajnerskim namještajem hrvatske proizvodnje kao ambasadora domaće kreativnosti i kvalitete.

Promotivne aktivnosti i predstavljanje hrvatske turističke ponude na tržištu Njemačke su od strateškog značaja obzirom da je riječ o tržištu s kojeg se realizira najveći obujam turističkog prometa. Tako je s njemačkog tržišta tijekom 2017. godine ostvareno 2,7 milijuna dolazaka (+15%) i 20,7 milijuna noćenja (+14%), dok je u dosadašnjem dijelu godine ostvareno više od 235 tisuća dolazaka (+19%) i 1 milijun noćenja (+16%).