×

Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini

Britanski putnički časopis i internetski portal namijenjen poslovnim putnicima i svima koji rade u industriji poslovnih putovanja, Business Destinations, proglasio je Hrvatsku najboljom europskom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini.
Business Destinations Travel Awards
Business Destinations Travel Awards

Hrvatska je od strane britanskog magazina Business Destinations izabrana za najbolju destinaciju poslovnog turizma u 2018. godini. Hrvatska turistička zajednica ovo je priznanje osvojila u kategoriji „Europe“, u sklopu koje su se dodjeljivale i nagrade za najbolje hotele, zračne luke, aviokompanije, objekte i usluge koje su dio vrhunske ponude u industriji poslovnih putovanja.

„Ova je nagrada za nas još i važnija jer nominacije i izbor pobjednika provodi uredništvo časopisa zajedno s brojnim čitateljima i korisnicima poslovnih usluga diljem svijeta. Naime, poslovni turizam predstavlja važan turistički proizvod jer individualni i grupni poslovni gosti čine stabilan izvor potražnje koja je, ovisno o trendovima, najizraženija u razdobljima pred i posezone. Također, istraživanja među hotelijerima pokazuju da poslovni gosti čine 10 do 15 posto udjela svih hotelskih gostiju“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je s ciljem daljnjeg jačanja i razvoja MICE turizma u prošloj godini oformljen i Kongresni odjel unutar HTZ-a.

Business Destinations Travel Awards

Dodajmo kako HTZ provodi niz aktivnosti usmjerenih na promicanje poslovnog turizma, poput marketinških kampanja ili nastupa na najznačajnijim specijaliziranim kongresnim burzama kao što su IMEX Frankfurt, IMEX America, IBTM Barcelona i CONVENTA Ljubljana.

Inače, Business Destinations predstavlja putnički časopis i internetski portal namijenjen poslovnim putnicima, kao i svim djelatnicima koji rade u industriji poslovnih putovanja. Kombinirajući zanimljive sadržaje, atraktivne fotografije te snažno umrežavanje poslovnih subjekata, magazin se pozicionirao kao ključni izvor informacija i inspiracije za poslovna putovanja pritom pokrivajući širok raspon tema od ekskluzivnih hotela, odmarališta i konferencijskih destinacija do luksuznih proizvoda i usluga.

Popis svih nagrađenih po kategorijama dostupan je na internetskim stranicama magazina Business Destinations putem ove poveznice.