×

HTZ i UHPA edukacije o destinacijskom menadžmentu

HTZ i UHPA u 2019. godini realiziraju program edukacije za javni i privatni sektor na temu: ˝Razvoj, marketing i provedba destinacijskih proizvoda posebnih oblika turizma˝.
HTZ
HTZ

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija organizira program edukacije za javni i privatni sektor na temu "Razvoj, marketing i provedba destinacijskih proizvoda posebnih oblika turizma" kroz dvije radionice u Zagrebu i Splitu.

Prva radionica pod nazivom „Promocija i prodaja destinacije“ uspješno je održana danas u hotelu Panorama u Zagrebu. Na radionici je prezentirano i pojašnjeno kako pozicionirati i maksimizirati prednosti i atraktivnost destinacije kako bi se zadovoljile sve sofisticiranije potrebe različitih tržišnih segmenata i tipova kupaca. Tijekom interaktivne radionice sudionicima su prezentirani primjeri dobre, ali i loše prakse te pojašnjen korak-po-korak pristup (metoda) marketingu i prodaji destinacije – kako razviti uspješnu marketinšku i prodajnu strategiju te kako stvoriti dodatnu vrijednost za klijente promovirajući i prodajući destinaciju kao cjelinu kroz suradnju i partnerstvo različitih dionika u destinaciji.

Druga radionica „Site inspections, FAM Trips i nastupi na sajmovima“ održat će se u četvrtak, 27. studenog u hotelu Park u Splitu. Cilj ove radionice je prezentirati aktualne trendove i izazove s kojima se susreću dionici turističke industrije, pojasniti pojam i značaj Site Inspections i potrebu njihovog preciznog planiranja i realizacije. Prezentirat će se i pojasniti pojam FAM Trips, što ih razlikuje od Site Inspections, koji je značaj FAM Trips za destinaciju i zašto je važna suradnja svih dionika u destinaciji u njihovom osmišljavanju i organizaciji. Nadalje, steći će se uvid u najčešće pogreške kao i dobre primjere iz prakse te usvojiti učinkovite metodologije kreiranja, preciznog planiranja i izvršenja programa Site Inspections i FAM Trips. Također će biti prezentirano stanje tržišta sajmova, novi trendovi i izazovi s kojima su suočeni dionici industrije bilo kao izlagači ili kao kupci. Pojasnit će se i učinkovita praksa nastupa na sajmovima u svrhu jačanja komercijalnog potencijala.

Predavač na obje radionice je Patrick Delaney, stručnjak s više od trideset godina iskustva u turističkoj industriji, marketingu, prodaji i konzaltingu te osmišljavanju i realizaciji edukacijskih programa za potrebe turističkog sektora brojnih zemalja (npr. Republika Irska, Njemačka, Poljska, Kina, Tajland, Jordan i dr.). Delaney je dobitnik brojnih priznanja i nagrada vodećih sajmova kongresne industrije te jedini Irac koji je uvršten na listu Power 50 koju izdaje Conference & Incentive Travel (UK) – popis najinspirativnijih osoba u Velikoj Britaniji i Irskoj.