×

IHTF Europe u Zagrebu okupio predstavnike međunarodnih hotelskih brendova i dobavljače tehnoloških rješenja

International Hotel Technology Forum (IHTF), okupio je na Zagrebačkom velesajmu, od 14. do 16. svibnja, više od 400 međunarodnih sudionika iz svijeta hotelijerstva
IHTF 2019 Zagreb
IHTF 2019 Zagreb

Više od 170 hotelijera iz cijeloga svijeta, 100 hotelskih brendova, kao i brojni dobavljači tehnoloških hotelskih rješenja okupili su se od 14. do 16. svibnja u Zagrebu na 16. po redu međunarodnoj konferenciji International Hotel Technology Forum (IHTF) Europe. U organizaciji međunarodne tvrtke Arena International, IHTF je okupio 400 sudionika iz cijeloga svijeta, a održao se u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

„Vrlo smo zadovoljni održanim događanjem i odabranom lokacijom. Cilj nam je uvijek da dva segmenta IHTF-a, konferencijski i poslovni dio, ne budu fizički značajno odijeljeni već jedan do drugoga, a to nam je prostor Kongresnog centra Zagrebačkog velesajma i omogućio. Također smo vrlo zadovoljni i smještajem, iako je poprilično udaljen od konferencijskog prostora. No, olakotna okolnost je to što smo u The Westin Zagreb hotelu rezervirali svih 250 soba i smjestili sve naše sudionike što nam je olakšalo transfere.“, istaknuo je član organizacijskog tima, Charles Thomas, Account Manager iz Arena International Events Group.

IHTF 2019 Zagreb

Operativna učinkovitost hotela i ispunjavanje digitalnih očekivanja gostiju

Konferencijski dio programa IHTF-a 2019 bio je posvećen istraživanju strateških izazova hotelijera te isticanju novih prilika i alata za pružanje bolje operativne učinkovitosti hotela, povećanje broja gostiju i ispunjenje digitalnih očekivanja gostiju. Konferencijski program bio je tematski podijeljen na dva dijela: problemi tehnologije i operacija s jedne i dinamično područje marketinga i distribucije s druge strane.

Prvi dan bio je u znaku predavanja i panel diskusija na temu umjetne inteligencije i na koje sve načine ona može pomoći u optimizaciji odnosa s gostima, ali i hotelskih operacija. Drugi dio prvoga dana bavio se pitanjima poboljšanja prihoda i kako zadovoljstvo gostiju započinje i ovisi o zadovoljstvu zaposlenika.

Drugi dan konferencije započeo je dvjema zanimljivim studijama slučaja. Jedna je bila prva provedena uporaba blockchaina u hotelijerstvu za upravljanje distribucijom u Nordic Choice Hotelu, a druga je prikazala kako bogati vizualni sadržaj u službi marketinga utječe na ukupno iskustvo korisnika (CX). Dan se nastavio panelima, predavanjima i radionicama s temama povećanja tržišnog udjela hotela, a naglasak je stavljen i na nove tehnologije u poboljšanju iskustva gostiju i kako komunicirati s novim generacijama.

Treći dan konferencijskog programa bio je posvećen temi borbe hotelijera s online putničkim agencijama (OTA) i Googleom. Na ovoj panel raspravi istaknulo se kako se pojedini hotel ne može boriti protiv njih već im se treba pridružiti i iskoristiti njihove usluge u svoju korist. Ovakvi online alati su samo prodajni kanal, oni nemaju finalni proizvod koji može osvojiti kupca – to ima hotel. Stoga je na svakom hotelu da pomoću kreiranja vlastitog snažnog brenda, odnosa s gostima i njihove lojalnosti pobijede OTA servise u smislu prihoda.

IHTF 2019 Zagreb

Poslovni sastanci i društvena događanja namijenjena poslovnom umrežavanju

Cilj IHTF-a je na jednom mjestu okupiti vodeće europske hotelijere i dobavljače tehnoloških rješenja koji se tada imaju priliku upoznati i sklopiti poslove na obostranu korist na organiziranim b2b sastancima u sklopu konferencije. Ovakvi poslovni sastanci održavali su se po nekoliko puta svaki dan u pauzama konferencijskog programa. Koliko su sastanci bili kvalitetni i uspješni te jesu li zadovoljni sudjelovanjem, upitali smo i nekoliko sudionika.

„Mislim da je IHTF dobar koncept događanja na kojem se može saznati koji su svjetski tehnološki trendovi u hotelijerstvu i usporediti ih s hrvatskom praksom. Vidljivo je da hrvatski hoteli drže korak sa svjetskim trendovima. Također je odlična prilika za ostvarivanje poslovnih kontakata i međusobnu razmjenu iskustava ne samo po pitanju tehnoloških rješenja nego i poslovnih informacija. Vrlo sam zadovoljan sudjelovanjem i imao sam dosta korisnih sastanaka sa raznim dobavljačima, od revenue menadžmenta, preko wi-fija do big data rješenja.“, istaknuo je Zdravko Tudor, direktor IT-ja, e-businessa i marketinga u hotelima Sunčani Hvar.

IHTF 2019 Zagreb

Daniel Wishnia, voditelj digitalne transformacije u tvrtki Aroundtown SA, koja se bavi nekretninama s naglaskom na kvalitetu stvaranja prihoda s potencijalom za dodavanje vrijednosti istaknuo je kako već treći put sudjeluje na IHTF Europe: „Sudjelovao sam na IHTF u Parizu i Mallorci, a ovaj u Zagrebu je imao vrlo pozitivnu poslovnu atmosferu, svi su raspoloženi za povezivanje i dijeljenje iskustava. Što se tiče sastanaka vrlo sam zadovoljan jer sam imao četiri konkretna upita za uspostavu poslovne suradnje, a što se tiče Zagreba kao grada domaćina, oduševljen sam i sigurno ću se vratiti ponovno, u privatnom aranžmanu da ga bolje upoznam.“

Tijekom trodnevne konferencije održala su se i društvena događanja, uključujući domjenke, svečane večere i zabavu nakon zatvaranja konferencije koja su osmišljena na način da omoguće okupljanje i umrežavanje. Da su se sudionici uz poslovno druženje i dobro zabavili u Zagrebu bilo je vidljivo i posljednji dan održavanja IHTF-a, kada je jutarnji program počeo nešto kasnije jer se večer prije družilo do dugo u noć.