×

IMEX Frankfurt 2019 – maštom inspirirano okruženje za poslovanje i edukaciju

I ovoga svibnja Frankfurt je na nekoliko dana bio centar svjetske kongresne industrije. Međunarodna kongresna burza IMEX Frankfurt održana je od 21. do 23. svibnja
IMEX Frankfurt 2019
IMEX Frankfurt 2019
Foto: IMEX

Međunarodna kongresna burza koja okuplja izlagače i kupce iz cijeloga svijeta kako bi obogatili svoje znanje i prošili mrežu profesionalnih poznanstava u svijetu poslovnih događanja, insentiv putovanja i sastanaka - IMEX Frankfurt, održana je od 21. do 23. svibnja, tradicionalno u kongresnom i sajamskom centru Messe Frankfurt.

3.429 sudionika iz 172 zemlje i 70.000 održanih sastanaka

Unatoč političkoj i gospodarskoj neizvjesnosti u nekoliko krajeva svijeta tijekom prvog tromjesečja 2019. godine, ovogodišnji sedamnaesti IMEX predstavio je 318 izložbenih štandova, od kojih je čak 10 u posebnoj Discovery Zoni. Ukupno 35 posto izlagača povećalo je svoju prisutnost, a tri posto njih je i više nego udvostručilo svoj izlagački prostor. Ukupno 3.429 tvrtki koje su predstavljale 172 zemlje sklapale su poslove na izložbenom prostoru IMEX-a.

IMEX Frankfurt 2019, Ray Bloom i Carina Bauer

„Spektakularne destinacije i mjesta, ulaganje u senzacionalne, kreativne štandove i snažna energija u dvorani stvorile su inspirativno okruženje za poslovanje i učenje, a obzirom na količinu poslovnih sastanaka, očigledno je da postoji jaka, pozitivna, na budućnost orijentirana energija na sajmu i optimizam oko budućnosti kongresne industrije.", rekao je Ray Bloom, predsjednik IMEX grupe, prilikom zatvaranja burze. Njegov optimizam i rastuće povjerenje u budućnost kongresne industrije temelji se i na visokoj razini angažmana izlagača i kupaca na sajmu. Održano je gotovo 70.000 individualnih i grupnih sastanaka.

Maštovita interaktivna iskustva, 300 radionica i predavanja

Ukupno iskustvo IMEX-a ove se godine protezalo na dvije dvorane u Messe Frankfurt. Dvorana 8 bila je bučna, živopisna i živahna tržnica za b2b sastanke, a u dvorani 9, koja je povezana galerijom, bili su izloženi deseci inspirativnih instalacija i kutaka za upoznavanje i zabavu. Discovery Zone, Inspiration Hub, Co-Working prostori, „Central Park“ kao kutak za hranu, plus desetci interaktivnih iskustava inspiriranih maštom, svojevrsnom temom ovogodišnje burze, činili su dvoranu 9 nezaobilaznom stanicom. „Mašta – ovogodišnji IMEX Talking Point, je sila koja stoji iza inspirativnih ideja i koncepata u Discovery Zone, kao što je holografski show i fotografska kabina od 360 stupnjeva koja su istinski zadivljujuća iskustva.“, istaknula je Carina Bauer, izvršna direktorica IMEX grupe.

IMEX Frankfurt 2019

S više od 300 radionica, laboratorija za učenje i događanja specijaliziranih za umrežavanje tijekom četiri dana, IMEX je toliko porastao da odražava industriju koja se neprestano razvija. Sve utjecajnije skupine kao što su direktori korporativnih događanja i direktori agencija za događanja uživo dolaze na IMEX u potrazi za poslovnim ugovorima i kontaktima. Tako su održana posebna događanja posvećena tim segmentima, kao što su Exclusively Corporate, She Means Business, Agency Directors Forum i Association Day.

IMEX Frankfurt 2019

Hrvatska kongresna ponuda na IMEX-u

Na burzi je Hrvatska turistička zajednica organizirala predstavljanje hrvatske kongresne ponude uz suizlagače i poslovne partnere među kojima su Kongresni uredi TZ grada Zagreba i TZ grada Dubrovnika, Adriatic Luxury Hotels, Ban Tours, Esplanade Zagreb, HUP Zagreb, Lošinj Hotels and Villas, Spektar putovanja i Valamar. Na štandu HTZ-a su osim individualnih sastanaka, održane i prezentacije destinacija za različite grupe kupaca, a u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom i „Vina Croatia, vina mosaica“, tijekom prva dva dana sajma svim posjetiteljima je omogućena degustacija nekih od najboljih hrvatskih vina.

IMEX Frankfurt 2019

Sljedeća kongresna burza IMEX u Frankfurtu održat će se na nešto raniji datum kako se ne bi podudarao s održavanjem drugog važnog događanja industrije, a kojem je promijenjen datum održavanja. Tako će se IMEX Frankfurt 2020. održati od 12. do 14. svibnja.