×

Korean Air prva kompanija koja leti Dreamlinerom prema Zagrebu

Aviokompanija Korean Air od početka ove godine na ruti Zagreb-Seoul leti zrakoplovom tipa Dreamliner, B787-9, te je tako postala prva koja u redovnom redu letenja leti tipom zrakoplova Boeing 787-9 Dreamliner prema Zagrebu
Korean Air, MZLZ
Korean Air, MZLZ

Aviokompanija Korean Air od početka ove godine na ruti Zagreb-Seoul leti zrakoplovom tipa Dreamliner, B787-9.

Ovaj ekološki prihvatljiv, izuzetno efikasan zrakoplov tipa B787-9, poznat je i pod nazivom Dreamliner, u petak 4. siječnja je svečano dočekan u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Korean Air je počeo letjeti na ruti između Zagreba i Seoula u rujnu 2018. godine, što je ujedno i prvi redoviti let koji izravno povezuje istočnu Aziju i Hrvatsku. Trenutno, točnije tijekom zimskog reda letenja, tri su tjedna leta (ponedjeljkom, srijedom i petkom), preko Züricha. Ovakav je raspored vrlo prikladan za putnike koji putuju na spomenutoj ruti jer oni koji dolaze u Seoul stižu na ostale letove u mreži Korean Aira u Međunarodnoj zračnoj luci Incheon.

„Čestitam Korean Airu na uvođenju zrakoplova Dreamlinera na letu za Zagreb. Tako je, naime, ova aviokompanija postala prva koja u redovnom redu letenja leti tipom zrakoplova Boeing 787-9 Dreamliner prema Zagrebu. Vjerujem kako će Korean Air nastaviti snažno pridonositi pozitivnim rezultatima koje Zračna luka Franjo Tuđman kontinuirano bilježi te također, dodatno utjecati na sveukupni turistički promet Zagreba u 2019. godini“, izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave tvrtke MZLZ d.d.

„Izuzetno mi je drago što Korean Air na ruti Zagreb – Seoul leti Dreamlinerom te što smo prva aviokompanija koja prema Zagrebu leti ovim tipom zrakoplova. Njime ćemo letjeti tijekom cijele zimske sezone, točnije od 2. siječnja do kraja ožujka 2019. godine“, izjavio je Yeong Ho Choe, generalni menadžer Korean Aira za regiju CEE.

Zrakoplov B787-9 Dreamliner poznat je kao ekološki prihvatljiv zrakoplov koji nudi naprednu tehnologiju tvrtke Boeing. Zahvaljujući širim prozorima, više stropu te povećanoj vlažnosti zraka, putnicima pruža još ugodnije iskustvo leta. Korean Air trenutno u svojoj floti ima 9 Dreamlinera, a isporuka novih očekuje se tijekom 2019. godine.