×

Međunarodni kupci poslovnog turizma posjetili Zagreb, Opatiju i Rovinj

Kongresni odjel HTZ-a organizirao je inspekcijsko putovanje za međunarodne kupce s područja poslovnog turizma od 24. do 27. listopada u Zagrebu, Istri i Kvarneru
Croatia MICE FAM Trip
Croatia MICE FAM Trip
Foto: HTZ

Croatia MICE FAM Trip, točnije inspekcijsko putovanje inozemnih kupaca s tržišta Austrije, Njemačke, Španjolske, Velike Britanije, Poljske, Francuske i Nizozemske, održalo se od 24. do 27. listopada 2019. godine na području grada Zagreba, Istre i Kvarnera. Projekt je organizirao Kongresni odjel HTZ-a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Kongresnim uredom, zatim Turističkom zajednicom Kvarnera i Kongresnim uredom Opatije te Turističkom zajednicom Istre. U projektu je sudjelovala i agencija specijalizirana za poslovni turizam TMF dialogue, čije su usluge korištene za dovođenje i odabir kvalitetnih kupaca.

Croatia MICE FAM Trip

Kroz nekoliko dana, tijekom organiziranih networking druženja, inozemni kupci imali su priliku upoznati pripadnike domaće kongresne industrije. Cilj projekta bilo je predstavljanje hrvatskih kongresnih kapaciteta, mogućnosti nagradnih putovanja te Hrvatske kao atraktivne team building destinacije, ali i stvaranje novih veza i poslovnih mogućnosti. Svi sudionici imali su priliku upoznati turističke atrakcije i znamenitosti Zagreba, Istre i Kvarnera.

U projektu je sudjelovalo ukupno 10 inozemnih kupaca uz 22 sudionika sa zagrebačkog područja i 10 sudionika s područja Kvarnera.