×

Na sajmu turizma BIT 2010. nagrada Lošinju za odgovoran turizam

Lošinj je dobitnik nagrade zbog dupina u svojem arhipelagu te Plavog svijeta u Velom Lošinju, Dana dupina i mogućnosti njihova posvajanja.

Strukovni turistički časopis Agenzia di viaggi u subotu 20. veljače 2010. dodijelio je Malom Lošinju prestižnu međunarodnu nagradu za odgovoran turizam. Agenzia di viaggi već je 44 godine najvažniji strukovni časopis o turizmu u Italiji. Časopis se šalje na adrese 9800 turističkih agencija. Nagrada za odgovoran turizam utemeljena je po mjerilima UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije).

Lošinj je dobitnik nagrade zbog dupina u svojem arhipelagu te Plavog svijeta u Velom Lošinju, Dana dupina i mogućnosti njihova posvajanja. Izvrsno su ocijenjene šetnice kojih Lošinj ima 220 kilometara, očuvani prostor, briga o održivu razvoju, očuvani arhipelag, stoljetna borova šuma, zrak i more prve kvalitete, mnoštvo flore i faune. Ocjenjivanju je također pridonijela i važnost te naglasak na pronađenom Apoksiomenu, briga o kulturnom nasljeđu, miomirisi i okusi Lošinja, 28 miomirisnih objekata kao i obnavljanje i uvođenje u gastronomiju tradicionalne kuhinje.

Poseban naglasak Agenzia di viaggi stavila je na usklađenost aktivnosti razvoja destinacije Lošinja, paket aranžmane hotelijera i agencija, autokampove koji prate i surađuju na „temama destinacije“. Tako postoje paket aranžmani na temu lošinjskih kapetana, miomirisa i okusa, aromaterapije, antistresa, zdravog života...

Ova nagrada dokaz je kako je lošinjska destinacija u svom destinacijskom menadžmentu dostigla visoku razvojnu zarinu i usklađenost aktivnosti koje su prepoznate u svijetu.