×

Nova kampanja Njemačke turističke zajednice “Germany Simply Inspiring”

Novom promotivnom kampanjom “Germany Simply Inspiring”, Njemačka turistička zajednica će do kraja godine putem društvenih medija i online kanala širom svijeta promovirati savjete za putovanja, manifestacije u Njemačkoj i turističke posebnosti svih 16 pokrajina.
Tijana Đuričić “Germany Simply Inspiring”
Tijana Đuričić “Germany Simply Inspiring”
Foto: Njemačka turistička zajednica

Regionalni ured Njemačke turističke zajednice predstavio je novu kampanju, koja je pokrenuta u bliskoj suradnji s regionalnim marketinškim organizacijama kako bi potražnja za odmorima u Njemačkoj dobila dodatni impuls.

Petra Hedorfer, predsjednica Upravnog odbora Njemačke turističke zajednice objašnjava: „Njemačka je kao turistička destinacija izgradila prepoznatljiv brend i izvrsno je pozicionirana. Otežane okolnosti koje su se u 2016. odrazile na receptivni turizam, u koje ubrajamo ekonomske faktore poput Brexit-a ili recesije u velikim izvornim tržištima, kao i sigurnosne aspekte, prije svega strah od terorističkih napada, igrat će i u 2017. važnu ulogu na izvornim tržištima. Iz tog razloga težimo da atraktivnost Njemačke kao turističke destinacije stavimo u komunikativnu žižu putem uzbudljivih savjeta za putovanja i da time našim potencijalnim gostima osiguramo dodatne razloge za putovanje”.

Na svečanosti predstavljanja Njemačke i Lufthanse, pozdravni govor održao je Bruno Boban, glasnogovornik i savjetnik Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu, a ovogodišnju promotivnu kampanju Njemačke „Germany Simply Inspiring“ predstavila je Tijana Đuričić, PR menadžer Regionalnog ureda Njemačke turističke zajednice.

Oslikani Trabant Street Art umjetnika Leona

Svečanost je popratio i kreativni rad Street Art umjetnika Krešimira GolubićaLeona koji je njemački simbol - simpatični trabant pretvorio u urbanu zvijezdu oslikanu turističkim atrakcijama Njemačke te povijesnim Lufthansinim avionom. Budući se upravo Berlin smatra europskim centrom graffiti umjetnosti, tako je upravo ovaj čin grafitiranja po trabantu prenio dio atmosfere berlinskih ulica.

Hrvatska među deset najbrže rastućih eminentnih tržišta za Njemačku

Prosjek rasta broja noćenja turista koji dolaze iz zemalja jugoistočne Europe je svake godine sve impresivniji. Prije svega prednjače Hrvatska (+14,6%), Rumunjska (+10,1%) i Bugarska (+4,7%).

Turistima iz Hrvatske, Njemačka je po market share rezultatima (34%) na prvom mjestu po omiljenosti. O tome svjedoči i porast broja noćenja za 42.000 (+14,6%) u 2016. godini. Najdraže regije hrvatskih turista su Bavarska 34,8%, Baden-Wüttemberg (15,9%) i Hesse (12,2%).

Najčešći povod za putovanja su godišnji odmori (42%), poslovnaputovanja (31%), te posjete rođacima i prijateljima (27%). Njemačka je najzanimljivija srednjoj generaciji od 35-54 godina (52%) i mladima od 15-34 godine (31%).

Prosječni turist iz Hrvatske se odlučuje na putovanje duže od 4 noćenja, po danu troši 66 eura i putuje automobilom (61%), avionom (21%), autobusom ili kombijem (15%) te vlakom (1%).