×

Nove aktivnosti Udruge za promoviranje turističkih destinacija

Upoznajte Udrugu za promoviranje turističkih destinacija, proizvoda i usluga - UZAP, pročitajte o postignućima iz 2011. te o planovima za 2012. godinu.
Foto: UZAP
Foto: UZAP

Udruga za promoviranje turističkih destinacija, proizvoda i usluga osnovana je 2010. godine sa svrhom promocije postojećih, te potencijalnih turističkih destinacija, promoviranje autohtonih proizvoda te pružanje usluge informiranja turista o turističkim destinacijama.

Nakon osnivanja, Udruga je priznata od brojnih hrvatskih i stranih turističkih Udruga, institucija te objekata od kojih izdvajamo Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Vladu Republike Hrvatske, Hrvatsku turističku zajednicu te niz drugih strukovnih portala kao što su poslovniturizam.hr, zaturizam.hr te časopisa Croatian Traveller, Meridijani te Turizam info.

Aktivnosti koje Udruga provodi, su osim postojećeg turističkog portala Hrvatska na dlanu (onecroatia.info) i novo pokrenuti tiskani časopis za strano tržište pod nazivom Croatia at a glance čiji je prvi broj predstavljen na World Travel Marketu u Londonu u listopadu 2011. godine. U 2012. godini pokreće i prošireno online izdanje tiskanog časopisa, prilagođenog za tablet i smartphone uređaje. U svakom broju magazina nalazit će se događanja za narednu sezonu, prijedlog destinacija, izleta te ponuda ugostiteljskih i hotelskih objekata. Distribucija tiskanog časopisa vršiti će se na turističkim sajmovima diljem europe, dok će se online verzija časopisa promovirati putem QR kodova postavljenih diljem Hrvatske.

Kako bi se zaokružila promocija, Udruga u ožujku izdaje svoj prvi Multimedijalni DVD koji je osmišljen kao turistički vodič kroz Hrvatsku, a sadrži pregled svih važnih turističkih destinacija, atrakcija te ostalih popratnih sadržaja u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Nalazimo i sadržaj kao što su video, fotografije, kvizovi te audio vodič koji turista upoznaje sa hrvatskim frazama.

Projekt Hrvatska na dlanu primio je mnoge prestižne nagrade, od kojih je prošle godine dobio čak dvije - jednu za najbolju fotografiju CBTour 2011 te kao dobitnik međunarodne brončane medalje za projekt Smart travel - pametni rezervacijski sustav, koji je u pripremi u sklopu portala.

Sajamskim nastupima do prepoznatljivosti branda

Prošle godine na najvećem svjetskom turističkom sajmu World Travel Market u Londonu predstavljen je projekt "Hrvatska na dlanu" Udruge UZAP. Sajam se tradicionalno održao u Excelu, dvadesetak minuta od centra Londona, a namijenjen je prvenstveno poslovnom sektoru. Na jednom mjestu okupilo se oko 4000 izlagača iz 198 zemalja svijeta. Ovaj sajam odabran je kao prvi sajam na kojem će Udruga UZAP nastupati, a od ove godine tu će mogućnost, po posebno pripremljenim cijenama, ponuditi i svojim partnerima koji imaju interes za ovakvim oblikom promocije.

Na sajmu je predstavljen novo redizajnirani portal „Hrvatska na dlanu“ (www.onecroatia.info) te prvi broj časopisa za strano tržište pod nazivom „Croatia at a glance“. Također u suradnji sa Croatom te Udrugom Academica Cravatica na sajmu je predstavljena i priča o kravati, te je prezentirana uniforma starog hrvatskog vojnika i seljanke, od kojih je priča o kravati zapravo i počela.

U 2012. godini, Udruga planira nastupiti na nizu sajmova, od kojih izdvajamo turistički sajam ITB u Berlinu (ožujak), sajmu Place2go u Zagrebu (ožujak/travanj), Crotour u Zagrebu (svibanj), Salone Nautico Genova (rujan) te WTM u Londonu (studeni).

Udruga će omogućiti svim svojim partnerima te članovima da uz nju prezentiraju svoje proizvode i usluge po povoljnijim cijenama a uz ciljano segmentiranje tržišta, prema potrebi potencijalnog klijenta. Poznato je da nastupom na sajmovima jača brand kompanije, što je u današnje doba kada se promocija ne može zapostaviti, svakako jedan dobar potez.

Udruga je počela sa intenzivnim radom da promoviranje putem sajamskih nastupa postane dio njihove specijalizacije, kako bi na tržištu ponudili ovaj oblik promocije. Nastupanje na sajmovima može biti i skupo, što je jedan od razloga zašto se Udruga okreće k tome te da smanji trošak promocije na sajmu za partnere i članove, u obliku zajedničkog nastupa na istima.

Ukoliko se želiti uključiti u rad Udruge te na neki način postati dio cjelokupnog projekta pod nazivom Hrvatska na dlanu, pozivamo Vas da se učlanite u Udrugu te iskoristite pogodnosti koje članstvo nudi.

Poznato je da putovanje ne počinje prvim danom puta, već prvim doticajem sa informacijom, stoga Vas pozivamo da posjetite portal Hrvatska na dlanu te već danas upoznate i doživite Hrvatsku!

Udrugu možete kontaktirati na e-mail info@uzaphr.org, broj 095 566 77 83 ili posjetite web stranicu Udruge www.uzaphr.org.