×

Osnovana krovna turistična udruga: Hrvatska udruga turizma

Najveće udruge hrvatskog turističkog sektora - Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske i Kamping udruženje Hrvatske, zajedno s vodećim turističkim kompanijama u Hrvatskoj, osnovali su novu krovnu turističku udrugu pod nazivom Hrvatska udruga turizma (HUT).
Osnovana krovna turistična udruga: Hrvatska udruga turizma
Foto: Pixabay

Najveće udruge hrvatskog turističkog sektora - Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske i Kamping udruženje Hrvatske, zajedno s vodećim turističkim kompanijama u Hrvatskoj, osnovali su novu krovnu turističku udrugu pod nazivom Hrvatska udruga turizma (HUT). HUT će se baviti strateškim pitanjima najvažnije hrvatske industrije koja nosi 18 posto BDP-a i više od 10 posto zaposlenosti u Hrvatskoj.

Za predsjednika HUT-a izabran je Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistre.

”Nova krovna udruga turističkog sektora otvorena je za objedinjavanje svih zainteresiranih hotelskih i turističkih poduzeća te strukovnih udruga u ugostiteljstvu i turizmu. Želimo ujediniti nastup kako bismo osigurali daljnji razvoj hrvatskog turizma u smjeru povećanja kvalitete, podizanja konkurentnosti, daljnjeg povećanja zaposlenosti i ukupnog pozitivnog doprinosa hrvatskom gospodarstvu. Želimo biti partner institucijama u kreiranju regulative i stvaranju okruženja koje će omogućiti daljnji razvoj turističkog sektora i svih industrija koje su na turizam vezane”, izjavio je Tomislav Popović.

Nakon održane Osnivačke skupštine, HUT je pokrenuo proces službene registracije Udruge, nakon čega će biti sazvan Upravni odbor koji će imenovati direktora zaduženog za operativno vođenje Udruge. Osnivači HUT-a ostvaruju oko 70 posto ukupnog prihoda u sektoru, a sukladno Statutu udruga je otvorena za nove članove sa svrhom suradnje i aktivnog kreiranja poslovne budućnosti turističkog sektora.