×

Pilot projekt – prvi poslovni event bez epidemioloških mjera u Hrvatskoj

Nezavisna udruga ugostitelja u suradnji sa Stožerom civilne zaštite RH i HZJZ-om organizira pilot evente bez mjera socijalnog distanciranja kao podlogu za kreiranje budućih epidemioloških okvira za organizaciju događanja
Poslovno događanje
Poslovno događanje
Foto: Pixabay

Nakon više od godine dana zaustavljenog života za kongresnu i event industriju, u očekivanju ljeta i nove ljetne sezone, očekuje se i postupni povratak event industrije i poslovnih događanja barem u nekom opsegu. Upravo u smjeru vraćanja u „normalu“ ide i inicijativa Nezavisne udruge ugostitelja, koja u suradnji sa Stožerom civilne zaštite RH i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo organizira pilot event u vidu održavanja „poslovnog domjenka“, kao i „svadbe“ i to bez mjera socijalnog distanciranja. Pilot eventi se organiziraju u unaprijed određenim uvjetima kako bi se utvrdilo širenje, odnosno ne širenje koronavirusa SARS-CoV-2 koji uzrokuje bolest COVID-19.

Različite skupine sudionika za poslovno i društveno događanje

Testni poslovni domjenak će se održati u 13. svibnja 2021. godine s početkom u 18 sati u restoranu Rooftop Lateral u Strojarskoj ulici u Zagrebu. Maksimalni dozvoljeni kapacitet domjenka je do 100 uzvanika, a održat će se u trajanju od 4 sata uz konzumaciju hrane i pića. Sudionici će po dolasku na domjenak dobiti potvrdu s kojom će se identificirati kao sudionik pilot eventa prilikom kasnijeg PCR testiranja.

Uzvanici moraju zadovoljiti dva ključna kriterija: biti cijepljeni protiv bolesti COVID-19 drugom dozom cjepiva unazad najmanje 14 dana i pristati na obvezno PCR testiranje koje će se održati u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nakon održanog eventa, točnije 19. svibnja 2021. godine. 

Drugi pilot projekt „svadba“ će se održati u subotu, 15. svibnja u Golf klubu Riverside Zagreb. Prema rječima Žakline Troskot, predsjednice Nezavisne udruge ugostitelja, u tom će projektu sudjelovati malo šira lepeza sudionika. Radit će se o cijepljenim osobama, ali i onima koji su preboljeli koronu unazad 6 mjeseci s potvrdom i, treća skupina koja nema niti jedno niti drugo, ali će se moći na licu mjesta ispred ulaza testirati.

Pilot projekti kao put javnim okupljanjima u Hrvatskoj ovoga ljetaDo 20. svibnja trebalo bi znati jesu li projekti uspjeli, a radit će se i drugi pilot projekti, koncerti s većim brojem ljudi, što još nije do kraja definirano. Organizatori ističu važnost održavanja ovih pilot evenata za kreiranje budućih epidemioloških okvira koji će se primjenjivati u svakodnevnom životu i poslovanju stanovnika Republike Hrvatske. Ukoliko eksperimentalni projekti dobro prođu, postoji mogućnost da od 27. svibnja bude dozvoljena organizacija događanja bez ograničenja broja sudionika.